Oportunități în învățarea limbilor străine și importanța acestora

de |

Oportunități în învățarea limbilor străine și importanța acestora

Examene ECL Care înlocuiesc proba de competențe la BAC.

Continuăm seria de articole despre posibilitățile elevilor de liceu de a-și echivala proba de competențe de la bacalaureat și ce oportunități de cursuri există pentru părinții și copiii acestora care doresc să aprofundeze o limbă străină încă din fragedă pruncie. În afară examenului IELTS cu care deja ne-am familiarizat în articolele precedente, aș dori să vă prezentăm și alte examene pe care le oferă școala de limbi străine Babel Center Oradea.

Unul dintre acestea este examenul ECL (European Consortium for Languages), conceput în colaborare cu mai multe universități de prestigiu din lume, dând naștere acestui consorțiu al limbilor străine. Aș dori să vă prezint câteva informații despre testul ECL pe care puteți să îl susțineți la în mod periodic la centrul de limbi străine Babel Center Oradea..

Printre principalele avantaje pe care le oferă este faptul că poate fi susținut și cu o singură persoană, adică nu există un număr minim de participanți cum este în cazul altor examene de competență lingvistică și că dispune de valabilitate nelimitată, fiind recunoscut în tot spațiul european, America de Sud si Centrală. Totodată, certificatul ECL la limba engleză nivel B1 si B2 este echivalat cu proba de competență de la Bacalaureat, fiind însă util și pentru persoanele care doresc să aplice la o facultate în străinătate, într-o țară vorbitoare de limba germană sau engleză, de ex. Anglia, Danermarca, Germania, Austria sau chiar Ungaria- ex. Universitatea Central Europeană din Budapesta.

Școala noastră oferă elevilor de liceu posibilitatea de a susține examenul ECL la limba engleză și germană, începând cu nivelul A1 până la nivelul C1. Spre deosebire de alte certificate internaționale, procentajul pe care trebuie să îl obțină candidatul la fiecare probă pentru a promova este de doar 40% din 100%, ceea ce îl face mult mai “prietenos”.

Mai multe informații despre certificatele ECL, date de examen și perioada de înscriere găsiți pe site-ul www.ecl.org sau sunând la 0729 155 088 sau la adresa de e-mail [email protected]
CURSURI ȘI PENTRU CEI MAI MICI
Ca în fiecare an școlar, în luna octombrie și ianuarie, Babel Center Oradea oferă părinților care doresc să-și înscrie copii la cursuri de limba engleză, germană, franceză, italiană sau rusă această oportunitate.

Până acum am menționat mai mult examenele pe care le pot susține elevii de liceu dar pentru a ne putea dezvolta competențele lingvistice cu ușurință, este esențial să avem contact cât mai devreme cu o limbă străină, începând cu grădiniță, școala primară și apoi liceu. Limba străină este un organism viu, iar investiția în învățarea unei limbi străine este una de lungă durată și necesară, care “deschide uși” și atrage după sine multe avantaje cum ar fi: posibilitatea de a studia în străinătate, găsirea unui loc de muncă bine plătit, deschidere spre noi oportunități de afaceri etc.

Școala noastră vine în întâmpinarea acestei necesități, care reprezintă cunoașterea unei limbi străine prin cursurile pe care le oferim: cursuri pentru copii, numiți “ young learners” în engleză începând cu vârsta de 6 ani până la elevi de gimnaziu, liceu și studenți. Pentru copiii care doresc să susțină examene acreditate internațional, pregătirea trebuie începută încă din clasele primare, cu lecții care să fie structurate conform aptitudinilor de citit, scris, vorbit și ascultat. Câteva exemple de teste de evaluare a cunoștințelor la copii de școala primară și gimanziu sunt : Flyers, Movers, KET și PET oferite de Cambridge Esol, pentru care copii pot urma cursuri de pregătire la noi la școală.

Acestor examene preliminare, le urmează mai apoi examene mai complexe de tipul IELTS, ECL sau Cambridge. Cursurile pot să aibă loc în grupuri mici de max. 5 copii, câte doi sau cursuri individuale, în funcție de cerințele și nivelul de cunoștințe ale acestora.

Pentru mai multe informații

www.babeltradcenter.ro
Facebook: Babel Trad Center
telefon: 0729 155 088