Finalizarea şi implementarea proiectului O cană de fericire – „O șansă la viață” 2017

de |

Finalizarea şi implementarea proiectului O cană de fericire – „O șansă la viață” 2017

 

Rotaract Club Oradea anunță cu bucurie finalizarea și celei de-a două părți a proiectului O cană de fericire – O șansă la viață 2017. După succesul din primăvară, când s-au implementat cele două aparate de decontaminare a aerului cu presiune pozitivă, la Spitalul Municipal “Dr Gavril Curteanu”- Oradea, secția de Oncologie Pediatrică, zilele acestea s-a reușit finalizarea totală a proiectului odată cu instalarea cuștii Rocher la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală-Copii, Băile 1 Mai.

Cușca Rocher ajută la mobilizarea coloanei vertebrale și a articulațiilor, prin intermediul unui sistem de scripeți și chingi ce permit suspendarea părților afectate ale corpului și executarea de mișcări în toate cele trei planuri, întâmpinând rezistențe diferite din direcții diferite. Aceasta este folosită pentru recuperare în cazul afecțiunilor neurologice și posttraumatice și va veni în ajutorul copiilor de la Spitalul Clinic de Recuperare Medical din Băile 1 Mai.

Echipa mulțumește întregii comunităţi pentru generozitatea de care a dat dovadă. Toate produsele achiziţionate din incinta Căsuţei Fericirii din Târgul de Crăciun au contribuit la strângerea fondurilor necesare. Realizarea proiectului nu ar fi fost posibil fără sprijinul cluburilor Rotary 2241 Oradea si Rotary 1113. De asemenea, susţinerea proiectului a venit şi din afara judeţului nostru, de la elevii Şcolii Peter Thal din Râşnov şi o grupă de nivel preşcolar, care au pregătit căni cu dulciuri ce au fost vândute în numele proiectului O cană de fericire la Târgul de Crăciun din
Râşnov.