Legenda lui Robin Hood

de |

Stând și uitându-mă la spectacolul ce se desfășoară în fața ochilor mei, Robin Hood, ceva îmi atrage atenția: este dimensiunea micilor actori în micile lor costume, în contrast performanța lor de pe mini-scena pe care se află.

Palatul copiilor vă invită să luați parte la o piesă de teatru puțin diferită, ce nu prezintă actori experimentați, ci valorifică talentele în formare a câțiva minunați copii cu vârsta de 10-11 ani, copii ambițioși ce-și propun să intre in pielea personajelor lor preferate. Costumați în actanții binecunoscutei legende a lui Robin Hood, tinerii aspiranți reușesc, de această dată să-și depășească vârsta cronologică, ilustrând trăiri, sentimente și diverse conflicte greu de pătruns și înțeles la o vârstă atât de fragedă.

Întreaga sală a fost transpusă în Anglia medievală. Publicul format, în special, din nenumărați copii de toate vârstele, de la doar câteva luni, până la adevărați școlari, alături de părinți sau bunici, au urmărit pentru aproape o oră, cu sufletul la gură, interpretarea tinerilor actori.

Întregul spectacol se datorează coordonatoarei talentaților copii, Otilia Bejan, cea care a reușit să scrie întreaga piesă astfel încât să fie și pe înțelesul celor mici și captivantă pentru cei mai mari. Piesa a fost „inaugurată” încă din 10 martie, pusă în scenă într-un timp record de către micii actori.

Spectacolul a fost completat de un atelier de teatru destinat micilor artiști, cu diverse jocuri, în incinta cetății, atelier organizat de un grup de liceeni pentru a dezvolta abilitățile teatrale ale copiilor.

Fotografii realizate de Andreea Cosma