de |

Artiștii orădeni sunt diverși și, după cum am observat, creativi. Același lucru l-am putea spune și despre Melaz and The DayDreamers, trupă care a acceptat să ne împărtășească câte puțin din experiența lor muzicală de până acum.

Așadar, Melaz and The DayDreamers

Melaz and The DayDreamers

  • Mulțumim frumos că ați fost de acord să ne oferiți acest interviu! Muzica voastră este caracterizată de optimism și dragoste, puse toate pe diferite ritmuri, precum: pop, rock, blues, jazz, folk și reggae. O combinație interesantă care, nu e de mirare, se potrivește de minune. Iar, ce este cel mai important, după părerea mea, este faptul că aveți compozițiile proprii. Cum ați ajuns la această formulă și de cât timp?

Ne-am cunoscut cu prilejul unui concert Melaz & Friends, în septembrie 2014, unde am adunat câţiva artişti din ţară şi din Oradea pentru a susţine un concert de compoziţii proprii.

Au urmat o serie de concerte acustice în toamna – iarna anului 2014, şi primăvara lui 2015 cu Bogdan Pocola (chitară, voce) şi Ovidiu Uvegheş (tobe). În aprilie s-a închegat proiectul electric prin prezența lui Bebe la chitara bass. Primul concert în această formulă a avut loc la sfârşitul lunii mai.

La început, trupa cânta compoziţii Melaz, adaptate într-o nouă formulă, cu unele cover-uri presărate pe aici şi pe-acolo. De atunci, am susţinut mai multe concerte, unde am prezentat conceptul electric, care este munca noastră comună, adică piese născute în timpul repetiţiilor sau momentelor de creaţie.

  • Ce înseamnă pentru voi această trupă, Melaz & The DayDremears?

Cred că pot să spun că ne simţim în familie, ne susţinem şi ne respectăm reciproc, iar ceea ce ne uneşte este pasiunea pentru muzică.

  • Veți concerta în data de 18 noiembrie în deschiderea trupei Modiwo, în Moszkva Cafe. Cu ce alte formații din România, sau din afară, ați mai cântat pe aceeași scenă?

Am cântat în deschidere, în mai 2015, la Marius Dobra Band, în octombrie 2015 în cadrul Toamnei Orădene şi anul acesta am cântat în deschidere la Robin and The Backstabbers.

  • Unde doriți să ajungă muzica voastră?

Cât mai departe, să fie ascultată şi dansată de cât mai multă lume din ţară şi străinătate. Mesajele noastre sunt despre trăiri personale, despre viaţă în general, despre faptul că avem voie să… credem în noi şi în cei din jur.

  • Dacă tot ne apropiem de finalul anului 2016, cum ați descrie acest an pentru trupa Melaz & The DayDreamers?

Anul acesta a fost un an al provocărilor. În noiembrie 2015 ni s-a schimbat componenţa trupei astfel că în martie 2016, la Robin & The Backstabbers, a trebuit să ne căutăm un alt tobar. Am primit ajutor de la David Pop, cu toate că nu a rămas alături de noi. În octombrie 2016, după lungi căutări, ni s-a alăturat Tomi Borza, un tânăr talentat şi serios. De asta avem nevoie.

  • Ce proiecte aveți pentru 2017?

Vrem să lucrăm serios în studio pentru un material audio, poate chiar video, şi să începem concerte în ţară şi, cine ştie, în străinătate. Să compunem mai multe piese cu sound cât mai atractiv, dinamic, fresh.

  • Ce alte pasiuni au membrii trupei, pe lângă muzică?

Păi aici ar fi o listă lungă: IT, electronică, educaţie, oratorie, sociologie, psihologie etc.

  • Orașul Oradea, așa, cu bune și rele, cred că este un oraș frumos asupra căruia, firește, se revarsă un amalgam de păreri pozitive, negative, constructive… Ce fel de contribuție credeți că aduc muzica și artiștii orădeni pentru înfrumusețarea orașului și, dacă este cazul, pentru rezolvarea unor probleme, cel puțin din punct de vedere estetic și poate chiar etic și moral?

Artiştii, oricare ar fi, aduc o contribuţie culturală, estetică și, uneori, morală. Credem că aceștia aduc adevăr, realitate şi visare, în acelaşi timp. Despre noi, pot spune, chiar ne-am dori ca muzica să inspire, să ofere încredere, să educe, să unească oamenii, pentru că muzica aduce cu ea multă frumuseţe, dacă o ştii respecta.

  • Iar, pentru final, ce i-ați răspunde unui tânăr care dorește să își înceapă cariera muzicală, dacă vi-ar cere un sfat sau o părere?

Să îşi stabilească ce doreşte de fapt, să fie conştient ce implică asta şi să pornească pe drum. Este un drum minunat! Eu personal n-am crezut că voi ajunge artistul de azi şi nimic nu mă opreşte pentru că este ceea ce am venit să fac în această lume (Simai Mihaela).

Interviu luat de Diana Pașc

P.S. Nu uitați, în data de 18 noiembrie 2016, la Moszkva Cafe, trupa Melaz and The DayDreamers va concerta în deschiderea trupei Modiwo. Haideți să-i susținem!

Concert: Modiwo și Melaz & The Daydreamers