Întâlnire muzicală cu JazzyBIT

de |

Acum câteva zile, am avut ocazia de a-i cunoaște mai bine pe membrii trupei JazzyBIT prin intermediul unui interviu pe care l-am numit: „JazzyBIT – întrebări și răspunsuri dinaintea concertului”. Așa cum a promis, trupa a concertat în data de 10 Septembrie 2016 în eleganta sală a Sinagogii Neologă Zion, evenimentul fiind organizat de LB Shows. Aflându-mă în stadiu „post-concert”, pot afirma că, dincolo de cuvinte, de întrebări și de răspunsuri, cei trei artiști pot fi întâlniți cu adevărat în muzica lor.

Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (chitară bass) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuții) au încântat publicul orădean cu un repertoriu alcătuit exclusiv din compoziții proprii. La întrebarea „Care este ingredientul special definitoriu pentru trupa JazzyBIT?”, membrii răspund : „JazzyBIT înseamnă diversitate stilistică încapsulată în ceea ce noi numim „loud-jazz” ”. În sala Sinagogii au răsunat ritmuri de jazz, latin, funk, blues și rock, contopite într-o viziune matură și originală. Să nu uităm, așadar, că JazzyBIT este o trupă care se poate mândri cu „două albume originale, trei participări la Gărâna Jazz Festival în patru ani, concert în cadrul Untold Festival și calificarea în finala European Jazz Award 2014”, precum amintesc membrii în interviu.

Teodor Pop, orădean la origine, a mărturisit în timpul concertului că încă din adolescență și-a dorit să cânte în Sinagogă (în prezent restaurată), iar cu ocazia acestui concert, dorințele sale au devenit realitate. Ropotele de aplauze care au încheiat prestația artiștilor au demonstrat că publicul orădean, venit în număr mare la concert, a împărtășit atât entuziasmul orădeanului Teodor Pop, cât și al întregii trupe.

Felicitări, JazzyBIT! Așteptăm cu nerăbdare și următoarele concerte și vă dorim mult succes în continuare!

Articol scris de Andreea Lupu

Fotografii realizate de Alexandru G. Ion