Hidroforaj – „Apa ta este prioritatea noastră”

de |

Încă din timpuri străvechi, fântâna a fost privită ca un simbol cu semnificații sacre, fântâna este cea care captează și aduce la suprafață un element primordial: apa cea indispensabilă vieții. Apa captată din subteran era văzută ca o veritabilă apă vie, deoarece bătrânii considerau că aducea cu sine toate energiile benefice ale pământului, fântâna având în lumea satului tradițional și valoare spirituală, nu doar materială.

Cu o experiență de 38 de ani în domeniu, Hidroforaj este prima firmă de foraje din zona Bihorului, ce asigură foraje la adâncimi de până la 250-300 m și alte servicii conexe. Datorită utilizării tehnologiei de vârf în domeniul forajelor, Hidroforaj execută lucrări complexe: denisipări, întrețineri puțuri, foraje de mare adâncime. Calitatea execuției este asigurată atât de tehnologia avansată de forare, cât și de colaborarea cu un inginer geofizician pentru a asigura un debit constant de apă al forajului realizat.

Hidroforaj asigură diverse tipuri de foraje

Foraje pentru apă potabilă. Fie că este vorba de puțuri de mică adâncime, fântâni, ori puțuri de medie și mare adâncime. Foraje pentru uz casnic, irigații, alimentarea cu apă a insituțiilor sau a fermelor de animale, apa reprezintă elementul-cheie fără de care activitatea acestora nu poate fi posibilă.

Foraje pentru pompe de căldură, cu ajutorul cărora se poate realiza o economie de până la 70% față de sistemele clasice de încălzire pe bază de lemn, gaz sau peleți.

Denisipări și investigații foraje pentru a decolmata fântânile după o perioadă îndelungată de exploatare, când debitul de apă scade. Pompa Mamuth, formată dintr-un compresor cu aer cu ajutorul căruia se va pompa apa cu nisip la suprafață, reușește prin presiunea exercitată să extragă particule fine de nisip într-un proces ce durează între o zi și o săptămână, în funcție de granulația nisipului.

Sisteme profesionale de pompare, simple sau complexe, pompe submersibile cu garanție doi ani pot fi puse la dispoziție după finalizarea și recepția lucrării.

Totodată, Hidroforaj vine în sprijinul clientului pentru întocmirea documentației în vederea autorizării forajului, alături de un colaborator expert – inginer geolog acreditat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale. De asemenea, asigură foraje de monitorizare (de mediu) a calității apelor subterane.

 

Știai că…

  • măsurătorile geofizice sunt necesare la fiecare foraj săpat, deoarece niciun foraj nu seamănă cu altul și se urmărește evitarea situațiilor problematice (straturi cu nisipuri fine, de exemplu)?
  • denisiparea forajului (curățarea puțului) este o operațiune de mentenanță importantă, deoarece calitatea apei este afectată, iar pompa submersibilă se poate avaria din cauza depunerii nisipului?
  • Hidroforaj lucreză doar cu tuburi albastre (Valrom sau Teraplast) fabricate special pentru puțurile de apă potabilă, iar toate materialele folosite corespund tuturor normelor europene?

 

Contact:

Adresă sediu: str. Mangaliei nr. 35, Oradea
tel. 0755 59 67 19 sau 0744 53 79 01
www.hidroforaj.ro