de |

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a bătut toamna aceasta ţara în lung şi-n lat şi a încântat, prin poveste, curiozitatea plină de fantezie a micilor spectatori, dar şi a celor mai mari, care încă au păstrat o fărâmă de magie în suflet. Sârguinţa povestitorilor a fost răsplătită pe măsură, deoarece s- au întors încununaţi de premii.

Periplul poveştilor a început în luna septembrie, la Festivalul de Teatru pentru Copii „Aşchiuţă”, organizat de către Teatrul pentru Copii şi Tineret „Aşchiuţă” din Piteşti, aflat anul acesta la cea de-a VI-a ediţie. Povestitorii noştri i-au ademenit pe copiii cei mai mititei la teatru şi i-au învăţat, prin intermediul spectacolului „Omuleţ”, care sunt componentele corpului uman şi ce atribuţii are fiecare. Drept răsplată, s-au întors acasă cu două diplome în tolbă: o diplomă pentru folosirea mijloacelor teatrului de animaţie în procesul de educaţie al copiilor (1 – 4 ani) şi una acordată special domnului Florian Silaghi pentru viziune şi iniţiativă în Teatrul pentru Copii şi Tineret.

Spectacolul „Omuleţ” s-a jucat şi în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, organizat de Teatrului „Ion Creangă”, București, în luna octombrie. Trupa orădeană, prin crearea în sine a spectacolului şi prin invitaţia de a-l juca în cadrul festivalului, răspunde parteneriatului de mentoring încheiat cu teatrul bucureştean, activitate care propune un program adresat copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 6 ani şi urmăreşte ca prin joc şi joacă, să captiveze şi să ofere micilor spectatori ocazia de a pătrunde în lumea ludică a teatrului, pornind de la principiul că pentu artă nu există vârstă.

festivaluri-de-poveste-la-care-a-participat-trupa-arcadia-diploma-de-participare-omulet

În luna octombrie un alt personaj fascinant a fermecat spectatorii din alte trei mari oraşe româneşti, ca pe urmă să se întoarcă acasă victorios: „Stan Bolovan – Spaima Zmeilor”. Prima oprire a voinicului Stan Bolovan a fost la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti”, organizat de Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia. După ce i-a învins pe zmeii cei zglobii din Alba Iulia, s-a îndreptat repejor spre Timişoara, la Festivalul de Animaţie „Sub bagheta lui Merlin”, organizat de Teatrul Merlin, unde, drept recompensă pentru vitejia sa, a primit un premiu pentru scenografie. Felicitări talentatei scenografe Oana Cernea, care a recreat cadrul feeric al basmului.

Stan Bolovan a poposit şi la Cluj-Napoca, la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unde Florian Silaghi a fost distins cu premiul pentru interpretare vocală. Dar pe eroii noştri îi aşteaptă şi de acum înainte numeroase aventuri, în care îi vor chema în ajutor pe curajoşii copii. Prima dintre acestea este chiar acum, în 6 noiembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio Arcadia, unde zburdalnicul “Omuleţ” vă va întâmpina cu mult drag.

*Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.