Festivalul pentru copii Arcadia

de |

Dragi bihoreni, și nu numai, un eveniment de mare amploare este pe cale să aibă loc! Despre ce este vorba? Despre cea de-a III-a ediție a Festivalului pentru copii Arcadia ce va avea loc în perioada 4 – 26 iunie!

Dar, pentru că acest festival are loc după Ziua Copiilor, vă anunțăm că în data de 1 iunie 2016 de la 17:00, trupa Arcadia îi invită pe cei mici și pe cei mari la piesa de teatru „Hansel și Gretel” care va avea loc la Sala Studio Arcadia, începând cu ora 17:00. Intrarea este liberă!

Iar acum, să trecem la oile noastre …

Festivalul pentru copii Arcadia, finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, co-finanţat de Teatrul Regina Maria şi Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune şi realizat în parteneriat cu Primăria Oradea şi Organizația Națională Cercetașii RomânieiCentrul Local Oradea, își deschide seria de activități printr-o paradă la care sunt invitați să participe toți cei care au câte un costum de poveste pentru a „intra în pielea” personajului îndrăgit! Când? „Parada de personaje și păpuși de basm” va avea loc atât în data de 3 iunie de la ora 17.00, cât și în data de 10 iunie de la aceeași oră.

Festivalul, organizat de Fundația Culturală Festivalul Internațional de Teatru Oradea, va fi gazda celor mai bune spectacole din țară, atent selecționate, pentru ca publicul orădean să aibă parte de momente deosebite, de poveste, magice.

Programul, bine organizat, va cuprinde următoarele serii de evenimente:

  • Spectacole de teatru ce vor avea loc în fiecare weekend de la ora 11:00 la Sala Arcadia sau în Sala Mare a Teatrului de Stat „Regina Maria”;
  • În perioada 13 – 19 iunie la Cetatea din Oradea vor avea loc: ateliere de creație și diverse spectacole în aer liber. Atelierele de creație sunt organizate de Cercetașii României care, în număr aproximativ de 40 de voluntari liceeni, au pregătit momente speciale, precum: treasure hunt; prezentarea poveștii zmeului; alpinism, tiroliană și rapel; lecție de olărit; ateliere de pictură pe sticlă, lemn și tricouri; atelier de făcut origami; atelier de quilling. Activitățile vor avea loc zilnic de la ora 16:00, în perioada mai sus menționată. La finalul săptămânii toate creațiile celor mici vor fi expuse, iar mai apoi aceștia vor putea să le păstreze ca și amintire. Intrarea se face pe bază de înscriere online, telefonic sau la fața locului. Locurile sunt limitate (maxim 30 de persoane).
  • Pentru perioada 13 – 19 iunie sunt pregătite și o serie de spectacole pentru bebeluși (0-3 ani) care vor avea loc în Sala Studio Arcadia. De asemenea, la finalul fiecărei reprezentații cei mici vor intra în lumea poveștilor, se vor juca cu recuzita, vor face cunoștință cu actorii și se vor bucura de personajele de poveste.
  • În data de 16 iunie vom avea ocazia să participăm la un workshop de teatru intitulat „Carousel performance”, în Cetatea din Oradea. Cei de la Teatrul „Ion Creangă” din București ne vor învăța câteva lucruri despre arta actoriei.
  • Bineînțeles, suntem invitați și la Festivalul de Teatru „Floare de Lotus” al Cercului de Teatru de la Palatul Copiilor  – „Oglindirea sufletului în literatură” (concurs între licee), ce va avea loc  în data de 7 iunie.
  • Pentru a prezenta spectacolele ce au avut loc de 20 de ani până în prezent la Teatrul de Stat „Regina Maria”, Trifan Laszlo organizează o expoziție cu toate afișele teatrului pe care le-a realizat în timpul celor două decenii de expriență în acest domeniu.
  • Pe lângă toate acestea, vom avea parte de spectacole de magie și de reprezentații marca Dr. Balloon și Milkshake, care vor face baloane mari în care vor încăpea și cei mici și cei mari.

Scopul Festivalului pentru copii Arcadia este simplu: „de a mulțumi publicului” prin încercarea „de a oferi cadou aceste spectacole inedite, de departe din țară” – Florian Silaghi.

Șase spectacole în aer liber, 12 spectacole în spații conveționale, peste 150 de invitați, un buget alocat de aproximativ 84.000 lei, din care 50.000 lei sunt din partea AFCM, peste 60 de voluntari implicați, multă muncă, ore întregi de pregătiri, iar toate acestea au fost gestionate pentru ca FESTIVALUL PENTRU COPII ARCADIA să poată avea loc în perioada 4 – 26 iunie 2016!

Biletele vor avea un preț standard pentru: spectacolele de la Sala Studio Arcadia10 lei (grupuri cu mai mult de 15 copii – 7 lei/persoană); spectacolele de la Sala Mare a Teatrului de Stat „Regina Maria” –15 lei (grupuri cu mai mult de 15 copii – 10 lei/persoană); gratuit pentru spectacolele de la Cetatea din Oradea; o sumă modică pentru atelierele de creație.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.

PROGRAMULFESTIVALULUI PENTRU COPII ARCADIA (4 – 26 IUNIE 2016):

Vineri, 3 Iunie, 17.00 – PARADA DE PERSONAJE ȘI PĂPUȘI DE BASM (Corso, Piața Unirii)

Sâmbătă, 4 Iunie, 11.00 – Teatrul Merlin Timișoara – TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE ȘI VIAȚĂ FĂRĂ DE MOARTE (Sala Arcadia) vârsta +7

Duminică, 5 Iunie, 11.00 – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Trupa Marionete – GREUCEANU (Sala Arcadia) vârsta +5

Marți, 7 Iunie, 10.00 – Festival de teatru între licee „OGLINDIREA SUFLETULUI ÎN LITERATURĂ”

Vineri, 10 Iunie, 10.00 – Palatulul Copiilor și Elevilor Oradea, Festival de teatru „FLOARE DE LOTUS”

Vineri, 10 Iunie, 17.00PARADA DE PERSONAJE ȘI PĂPUȘI DE BASM (Corso, Piața Unirii)

Vineri, 10 Iunie, 18.00 – Trifán László vernisaj – AFIȘE DE TEATRU DE PĂPUȘI (Foaier Arcadia)

Sâmbătă, 11 Iunie, 11.00 – Teatrul De Păpuşi ”Prichindel„ Alba Iulia – POVESTEA LUI MUCK CEL MIC (Sala Arcadia) vârsta +5

Duminică, 12 Iunie, 11.00 – Teatrul de Păpuşi Puck Cluj Napoca – ALEODOR ÎMPĂRAT (Sala Arcadia) vârsta +4

Luni, 13 Iunie, 16.00ATELIERE DE CREAȚIE – cu Cercetașii României (Cetatea Oradea)

Luni, 13 Iunie, 17.00 – Teatrul Regina Maria Oradea, Trupa Arcadia –  MIC SAU MARE? (Sala Studio Arcadia) vârsta 0 – 3 (nonverbal)

Marți, 14 Iunie, 16.00ATELIERE DE CREAȚIE – cu Cercetașii României (Cetatea Oradea)

Marți, 14 Iunie, 17.00 – Teatrul Szigligeti Szinház Oradea, Trupa Lilliput – KEZES LÁBAS (Mânuțe și piciorușe –nonverbal) (Sala Studio Arcadia) vârsta 0 – 3

Marți, 14 Iunie, 18.00 – Palatulul Copiilor și Elevilor Oradea, Trupa Florajun – ROBIN HOOD (Amfiteatrul din Cetatea Oradea) vârsta +5

Miercuri, 15 Iunie, 16.00ATELIERE DE CREAȚIE – cu Cercetașii României (Cetatea Oradea)

Miercuri, 15 Iunie, 16.00 – Teatrul Ion Creangă București – DE-A MICUL PRINȚ (Sala Arcadia) vârsta 3 – 6

Joi, 16 Iunie, 16.00ATELIERE DE CREAȚIE – cu Cercetașii României (Cetatea Oradea)

Joi, 16 Iunie – 10.00-18.00 Teatrul Ion Creangă București – CAROUSEL PERFORMANCE (Workshop pentru artiști, Cetatea Oradea)

Vineri, 17 Iunie, 16.00 –ATELIERE DE CREAȚIE – cu Cercetașii României (Cetatea Oradea)

Vineri, 17 Iunie, 17.00 – Centrul Educațional ”Prietenii tăi” București – BIBI ȘI BOBO (Sala Studio Arcadia) vârsta 1 – 3

Vineri, 17 Iunie, 19.00 – Teatrul Regina Maria Oradea, Trupa Arcadia – POVEȘTI POPULARE RUSEȘTI (Amfiteatrul din Cetatea Oradea) vârsta +3

Sâmbătă, 18 Iunie, 11.00 – Teatrul pentru Copii Ciufulici Ploiești – PETER PAN (Sala Arcadia) vârsta +5

Sâmbătă, 18 Iunie, 18.00 – Dr. BUBBLE şi MILKSHAKE – BALOANE DE SĂPUN URIAŞE (Cetatea Oradea)

Sâmbătă, 18 Iunie, 19.00CONCERT PENTRU COPII CUMINȚI: „APOLODOR” cu Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru, Alex Bogdan

Sâmbătă, 18 Iunie, 20:00CONCERT PENTRU COPII OBRAZNICI cu Ada Milea și Bobo Burlăcianu (Amfiteatrul din Cetatea Oradea)

Duminică, 19 Iunie, 11.00 – Teatrul Gulliver Galați – CĂLĂTORIE SPRE CENTRUL PĂMÂNTULUI (Sala Arcadia) vârsta +8

Duminică, 19 Iunie, 18.00 – Dr. BUBBLE şi MILKSHAKE – BALOANE DE SĂPUN URIAŞE (Cetatea Oradea)

Duminică, 19 Iunie, 19.00 – Compania Teatrul pe Roți Arad – CUFĂRUL MAGIC (Amfiteatrul din Cetatea Oradea) vârsta +4

Duminică, 19 Iunie, 20.00 – Magicienii EDUARD ȘI BIANCA – O LUME MAGICĂ (Amfiteatrul din Cetatea Oradea) vârsta +4

Sâmbătă, 25 Iunie, 11.00 – Teatrul de Animație Țăndărică București – CUI I-E FRICĂ DE BAU BAU?

(Sala Mare a Teatrului Regina Maria) vârsta +5

Duminică, 26 Iunie, 11.00 – Teatrul Ion Creangă București – SPAIMA ZMEILOR (Sala Mare a Teatrului Regina Maria) vârsta +6

Festivalul pentru copii Arcadia, ediția a III-a