Festivalul Arcadia – săptămâna II

de |

Săptămâna a doua a Festivalului pentru Copii Arcadia a început în forţă. Până acum micii iubitori de teatru s-au bucurat de spectacole şi ateliere creative, care i-au invitat pe un altfel de teren de joacă. Astfel, cei mai curioşi învăţăcei au căutat comori, au fost iniţiaţi în arta răsucirii hârtiei prin tehnica quilling, s-au aventurat în misterele alpinismului, au descoperit povestea zmeielor, au pictat şi au aflat cum se pot construi din hârtie obiect tridimensionale prin tehnica origami. Bebeluşii au intrat în universul ludic al teatrului prin două spectacole create pe înţelesul lor şi cei mai măricei s-au aventurat în povestea lui ROBIN HOOD şi s-au jucat DE-A MICUL PRINȚ.

Sfârşitul de săptămână aduce însă la fel de multe surprize, aşa că vă provocăm să vă aventuraţi în Cetatea Oradea şi la Teatrul Arcadia pentru a vă bucura din plin de fiecare moment.

Vineri, 17 iunie, de la ora 16:00, talentaţii cercetaşi îi vor învăţa pe participanții la atelierele creative tehnicile de desen şi pictură. Îi rugăm pe cei care vor veni să-şi dea frâu liber imaginaţiei, deoarece vor putea să picteze pe suporturi neconvenţionale, precum piatra, lemnul, farfurii din hârtie şi tricouri. De la ora 16:30 se va încheia succesiunea de ateliere cu o lecție deosebită de inițiere în ale olăritului, unde copiii vor lucra cu pământul şi vor modela cu mânuţele lor diferite obiecte. Tot vineri sunteţi poftiţi şi la teatru, unde la Sala Studio Arcadia, de la ora 17:00, Centrul Educațional ”Prietenii tăi” București, a pregătit pentru cei mai mici spectatori, cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani, un spectacol pe înţelesul lor – BIBI ŞI BOBO. Iar de la ora 19:00 ne întoarcem în Amfiteatrul din Cetatea Oradea pentru a ne reaminti cele mai frumoase POVEŞTI POPULARE RUSEŞTI.

Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 11:00, Teatrul pentru Copii Ciufulici Ploiești, vă invită la Sala Arcadia pentru a-i ajuta pe PETER PEN şi prietenii săi să-l înfrunte pe fiorosul căpitan Hook. De la ora 18:00 Dr. BUBBLE şi MILKSHAKE vor face o magie incredibilă şi vor crea BALOANE DE SĂPUN URIAŞE în Cetatea Oradea. După aşa minunăţie, copiii cuminţi vor fi răsplătiţi de la ora 19:00 cu un CONCERT PENTRU COPII CUMINŢI: APOLODOR, susţinut de Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru, Alex Bogdan. Nici copiii obraznici nu vor fi uitaţi şi nici apostrofaţi, aşa că îi aşteptăm pe năbădăioşi de la ora 20:00, tot în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, la CONCERT PENTRU COPII OBRAZNICI.

Duminică, 19 iunie, Teatrul Gulliver din Galaţi vă invită la Sala Arcadia, de la ora 11:00, să-l însoţiţi pe profesorul Otto Lidenbrock într-o extraordinară CĂLĂTORIE SPRE CENTRUL PĂMÂNTULUI. De la ora 18:00, Dr. BUBBLE şi MILKSHAKE vor recrea vraja BALOANELOR DE SĂPUN URIAŞE în Cetatea Oradea. Seara se va încheia cu două spectacole fermecate: CUFĂRUL MAGIC, care va fi deschis de către Compania Teatrul pe Roți Arad, de la ora 19:00 în Amfiteatrul din Cetatea Oradea, iar pe urmă, de la ora 20:00, veţi fi purtaţi spre O LUME MAGICĂ de către magicienii EDUARD şi BIANCA.

Festivalul continuă şi săptămâna viitoare cu alte şi alte momente fantastice, care vor reuşi să încânte sufletele tuturor celor ce au mai păstrat în tolbă măcar puţin din praful magic al copilăriei.

*Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.