Festivalul Arcadia a ajuns la final

de |

FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII ARCADIA A AJUNS LA FINAL

FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU COPII ARCADIA, care s-a desfăşurat în perioada 4 – 26 iunie 2016, a ajuns la final după o lună de spectacole şi activităţi extraordinare. Spectatorii i-au înfruntat pe cei doi mari zmei ai vremii: ameninţătoarea furtună şi dogoritoarea arşiţă, şi au venit în număr mare la fiecare eveniment programat.

Un număr de aproximativ 1.500 de spectatori au trecut pragul teatrului pentru spectacolele din weekend, iar în jur de 3.000 de privitori şi participanţi au fost prezenţi în Cetatea Oradea. Nici cele două festivaluri invitate, OGLINDIREA SUFLETULUI ÎN LITERATURĂ şi FLOARE DE LOTUS, nu s-au lăsat mai prejos şi au adunat peste 300 de spectatori. Spectacolele pentru bebeluşi s-au jucat toate cu casa închisă, piticii intrând astfel cu multă curiozitate şi curaj în universul magic al teatrului. Cele 12 ateliere susţinute de Cercetaşii României au avut un succes fulminat, însumând la rândul lor circa 300 de participanţi, copii de toate vârstele, care au pictat, au căutat comori, s-au aventurat în misterele alpinismului, au creat zmeie, au pătruns în tainele olăritului, quilling-ului şi au construit obiecte tridimensionale din hârtie prin tehnica origami.

Vernisajul de AFIŞE DE TEATRU DE PĂPUŞI, create de talentatul Trifán László, a făcut posibilă întâlnirea a 50 de admiratori, printre care s-au numărat şi invitaţi din alte oraşe, iar workshopul CAROUSEL PERFORMANCE, susţinut de Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, a întrunit un grup de 18 artişti de toate vârstele, dornici să-şi exploreze şi mai mult talentul.

Directorul festivalului, Florian Silaghi, doreşte să aducă mulţumiri conducerii Teatrului Regina Maria, partenerilor, echipei de implementare a proiectului, echipei tehnice şi tuturor invitaţiilor şi participanţilor. Nu în ultimul rând, o adâncă reverenţă merită harnicii spiriduşi ai festivalului: cei 25 de voluntari de la Cercetaşii României, 10 voluntari de la Palatul Copiilor şi 10 de la Teatrul Regina Maria, care s-au implicat cu dăruire în fiecare eveniment.

Festivalul pentru copii Arcadia în Cetatea din Oradea este un proiect cultural organizat de Fundaţia Culturală Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, co-finanţat de Teatrul Regina Maria şi Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune şi realizat în parteneriat cu Primăria Oradea şi Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea.

Ediţia a III-a a FESTIVALULUI DE TEATRU PENTRU COPII ARCADIA a înregistrat, prin urmare, un real succes, reuşind să ducă la îndeplinire toate obiectivele pe care şi le-a trasat: un număr mare de spectacole invitate, care au însumat 19 reprezentaţii de la 10 teatre din ţară şi 5 trupe independente, activităţi creative şi dinamice, concerte pentru toate gusturile şi dezvoltarea dimensiunii participative a publicului. Însă, cel mai mare obiectiv atins de către festival este bucuria cu care spectatorii de toate vârstele, de la bebeluşii, până la adulţii care mai păstrează încă în sufletele lor un crâmpei din copilărie, au primit fiecare eveniment. Sperăm să ne revedem cu acelaşi entuziasm la ediţia viitoare!