Expoziții la Muzeul Cetății

de |

Expoziții la Muzeul Cetății

Muzeul Cetății își deschide porțile pentru toți cei care doresc să-i calce pragul și să-i viziteze expozițiile.

Tot din categoia Ce poți face în weekend/Ce poți face săptămâna aceasta (care vine, și așa mai departe), se află și expoziția permanentă de la Muzeul Cetății și Orașului Oradea care poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

Pentru o sumă modică (3 lei) „vizitatorii pot să cunoască tainele Palatului Princiar – Sala cu Grifoni, Corp A, Cetatea Oradea, respectiv zona de Lapidarium de la subsol. De asemenea, tot în Corpul A se mai pot vizita expoziţiile „Urme pe hârtie. Identităţi comunitare ale localităţilor bihorene aparţinătoare domeniului episcopal romano-catolic de Oradea în sigilii (sec. XVII-XIX)”; „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea, din pragul colapsului în măreţia de odinioară”; „2 decenii de săpături arheologice în Cetatea Oradea”; expoziția ”Urmele trecutului sub pașii prezentului”, respectiv ”Foto Debut”. În corpul H al Cetății Oradea a fost amenajat ”Muzeul Pâinii”, la subsolul Corpului K, se poate vizita memorialul ”Rezistență și Represiune în Bihor”, iar în Corpul C, expoziția ”Mahrame. Portrete din arest”.” – sursă text AICI.

Așadar, dragi orădeni și vizitatori ai Oradiei, haideți de pătrundeți tainele timpurilor trecute și prezente și prin intermediul acestor dovezi istorice și artistice nemuritoare.

Sursă foto Expoziții la Muzeul Cetății AICI.