Expoziție de obiecte restaurate

de |

Expoziție de obiecte restaurate.

Între 22 iunie și 25 august se va desfășura Salonul Interjudețean de Restaurare Arta restaurării. Expoziția de obiecte restaurate va putea fi admirată în Muzeul Cetății și Orașului Oradea.

Obiectele restaurate aparțin mai multor muzee, care au colaborat pentru acest eveniment cultural. O parte din exponate au ca proprietari colecționari, persoane private. Vor fi așezate la vederea celor interesați peste 30 de obiecte. La restaurarea acestora au participat un număr mai mare de specialiști de la instituții culturale. Restauratori din cadrul: Muzeului Județean Satu Mare, Muzeului Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău și Muzeului Cetății și Orașului Oradea.

Vor putea fi admirate: arme și accesorii de luptă, accesorii vestimentare, icoane pe lemn și sticlă și machete statuare, vase ceramice din epoca bronzului, manuscrise și cărți vechi.

Restaurarea este o artă. Cei care se ocupă de restaurarea unor obiecte de importanță culturală și istorică, au o mare responsabilitate. Scopul acestei expoziții este de a arăta publicului acest lucru, și pasiunea celor implicați.

Sursă text aici.