Expoziție de artă fotografică la Muzeul Cetății

de |

Expoziție de artă fotografică la Muzeul Cetății.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” a organizat o expoziție de artă fotografică, cu titlul „SPI RIT UAL”. Deschiderea oficială a avut loc vineri, 22 septembrie 2017, în cadrul secției de Istorie a Muzeului Cetății și Orașului Oradea. Vor putea fi admirate fotografiile alb-negru  și color realizate de către artiștii fotografi dr. Hoppál Mihály și Imre Zoltán din Oradea

Expoziția de artă fotografică a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, în preambulul ediției a V-a a Festivalului Fotografiei Chineze. Fotografiile vor rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 10 octombrie 2017, când va fi  festivitatea de închidere a expoziției în prezența ambilor artiști.

Fotografiile prezintă într-un mod deosebit imagini fotografiate în locuri precum Siberia,  Kathmandu Nepal și regiunile din Himalaya. Prezentarea artistică surprinze viața din mănăstiri, peisaje din Anapurna, imagini din timpul  ceremoniilor şamanice din Siberia, şi ale călugărilor din mănăstirile din regiunea Mustang  –  Himalaya.

Artistul fotograf dr. Hoppál Mihály  s-a născut în data de 31 octombrie 1942, în Kosice (SL). În prezent este cercetător al Institutului de Cercetări Umaniste și de Etnogafie al Academiei de Științe Maghiare, care studiază şamanismul tradițional și formele lui moderne, mitologia și medicina populară. În perioada anilor 1998 – 2010, a fost fondatorul Institutului European de Folclor și director al instituției. În prezent este președinte al Societății Religioase Maghiare a Societăților, distins cu titlul profesor „Emeritus” și „Pitrè”.

Artistul plastic și fotograf Imre Zoltán s-a născut în data de 8 august 1976, este antropolog cultural, muzeograf și director al Muzeului Memorial „Ady Endre” din Oradea. Domeniile sale de cercetare sunt literatura maghiară din secolul XX, tradiția orală din Asia Centrală și Tibetul de Vest și religia bon. În prezent lucrează la doctoratul său, munca lui de cercetare în  teren fiind ținutul Himalaya. Cu lucrările sale de artă plastică și artă fotografică a participat la diferite manifestări internaționale și naționale. Din anul 2017 este membru activ al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Sursă informații: oradea.ro