Cum poți preveni durerile de genunchi din timpul pedalării?

de |

Cum poți preveni durerile de genunchi din timpul pedalării?

Durerile de genunchi sunt deosebit de frecvente în rândul cicliștilor, indiferent de tipul de bicicletă utilizată sau de frecvența călătoriilor cu bicicleta. În cazul unor cicliști, durerile sunt doar periodice, iar în cazul altora, durerile sunt cronice și se resimt după fiecare călătorie. Pentru a preveni durerile de genunchi și pentru a le trata pe cele cu care vă confruntați, este recomandat să dispuneți de o bicicletă adecvată tipului călătoriei și suprafeței, să o configurați corespunzător și să acordați o atenție sporită echipamentului.

Cum să vă configurați corect bicicleta?

Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a preveni și trata durerile de genunchi este să alegeți o bicicletă potrivită pentru tipul de ciclism pe care îl practicați. Spre exemplu, o bicicletă cursiera este recomandă pentru curse și are o performanță deosebită pe drumurile asfaltate, în timp ce bicicletele MTB se recomandă a fi folosite pe trasee off-road.

O bicicletă, oricât de profesională și calitativă ar fi, tot poate provoca dureri de genunchi dacă nu este configurată corect. Șaua trebuie reglată la o înălțime potrivită posturii ciclistului, altfel acesta poate resimți disconfort în zona genunchilor. Așadar, aceasta trebuie reglată astfel încât genunchiul să fie direct deasupra picioarelor. Deși poate părea un mic detaliu, acest lucru poate reduce semnificativ tensiunea asupra genunchilor.

Ce tehnică de ciclism ar trebui să abordați?

Când vine vorba de tehnica de ciclism pentru a preveni durerile de genunchi și pentru a nu le agrava pe cele existente, cel mai important este să creșteți treptat intensitatea cu care pedalați. Evitați creșterile bruște ale intensității și, de asemenea, evitați și schimbările bruște în ceea ce privește durata călătoriilor. Crescând treptat intensitatea mișcării și durata călătoriilor, mușchii și articulațiile vor avea timp să se adapteze.

Echipamentele de protecție, precum genunchiere bicicleta pot fi extrem de utile pentru a oferi sprijin genunchilor și pentru a-i proteja de eventuale leziuni, julituri sau traumatisme. 

În cele din urmă, este recomandat să acordați o atenție sporită tehnicii de pedalare și să folosiți o mișcare lină și circulară, în loc să folosiți foarte multă presiune, ceea ce poate duce la încordarea genunchilor și la durere.