Deshidratarea, una dintre cele mai sănătoase metode de conservare

de |

Deshidratarea, una dintre cele mai sănătoase metode de conservare.

De ce este deshidratarea una dintre cele mai sănătoase metode de conservare a fructelor și legumelor? Dacă folosiți alimente deshidratate în mod frecvent acestea vă pot oferi beneficii pentru sănătate și un stil de viață mai ecologic.  Ecotravio este o firmă recunoscută pentru crearea unei linii de produse 100% naturale, sănătoase fără sare, coloranți sau conservanți. Una dintre metodele folosite de aceștia pentru a comercializa produse ecologice, este deshidratarea ciupercilor, legumelor și fructelor.

Ce presupune aceasta?

Prin acest proces se elimină aproape în totalitate apa iar legumele sau ciupercile de pădure pot fi păstrate mult timp, fără să își piardă aroma, gustul sau proprietățile nutritive.

Fructele și legumele deshidratate (uscate), sunt același alimente, minus apa din ele. Astfel, fără apa care se afla în procent destul de mare, gustul este și mai bogat, iar valoare nutritivă a alimentelor nu scade. Mâncărurile pregătite cu ingrediente care au trecut prin procesul de deshidratare au aceleași gust ca și atunci când folosiți alimente proaspete.

Natural, fără aditivi

Atunci când decideți să folosiți fructe, legume sau ciuperci din conservă, există riscul și de a consuma mulți aditivi și alte substanțe, care au fost folosite în procesul de conservare..Acești aditivi prelungesc termenul de valabilitate al alimentelor dar au și efecte negative. Prin procesul de uscare al legumelor și fructelor, cei de la Ecotravio prelungesc termenul până la care pot fi folosite alimentele, fără a recurge la conservanții care sunt atât de dăunători sănătății.

Echipa Ecotravio ne-a dezvăluit că pentru a obține 100 de grame de legume uscate este necesar 1 kilogram de legume proaspete! Ciupercile de pădure sunt colectate din flora Romaniei, în timp ce necesarul de legume și fructe este asigurat atât din producția proprie cât și de la producătorii locali.

Așadar, dacă doriți să aveți parte de o mâncare cu gust dar și fără a face rabat de la sănătate, puteți apela cu încredere la ingredientele deshidratate din linia Ecotravio. Mâncarea gătită cu ele va avea un plus de savoare și sănătate!

Date de contact – Ecotravio

  • Telefon: +40741 284 937 (Adrian Paul Roșca)