Deschiderea oficială a Teatrului Studio Act

de |

Cel mai nou proiect de teatru din Oradea se va lansa prin intermediul evenimentului OPEN STUDIO ACT, în perioada 24 – 27 august 2016.

După ce a fost depusă multă muncă, Centrul Multimedia Studio Act aproape a reușit să primească finanțarea Creștem Idei pentru ca evenimentul OPEN STUDIO ACT să poată avea loc. Zicem aproape deoarece mai sunt trei zile, timp în care poți susține și tu demersurile realizate până acum de către organizatori, apăsând AICI.

Dar, dacă până acum nu ai auzit despre ce este vorba, vă informăm că „Centrul Multimedia Studio Act din Oradea este un teatru independent înființat în 2016 de Alin Stanciu (actor), Eugen Neag (actor), Ioana Ciobanu (traducător) și Sella Andre (antreprenor). Ne propunem să dezvoltăm un nou spațiu cultural în Oradea, un loc de întâlnire al artelor (teatru, fotografie, cinema, pictură). Inaugurarea noului teatru independent din Oradea am programat-o în perioada 24 – 27 august, prin evenimentul OPEN STUDIO ACT”.

Programul OPEN STUDIO ACT este următorul:

 • Miercuri, 24 august
  • 11:00 – Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag
  • 20:00 – Spectacol de teatru: AUTOBAHN – în prima zi de festival veți putea viziona producția Teatrului de Nord Satu Mare, în distribuția căreia îi veți revede pe improvizatorii, Ioana Cheregi și Andrei Stan. Spectacolul AUTOBAHN este bazat pe piesa de Neil LaBute, în regia Laurei Moldovan. Acesta propune o călătorie în interiorul unui cuplu care pleacă la „drum” printr-un „accident”. În limitele fizice ale unui automobil, conflictele se întind pe întreaga gamă de emoții care pot apărea între două persoane. Producția nu este recomandată persoanelor sub 16 ani. Spectacolul a fost selecționat și în cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea.
 • Joi, 25 august
  • 11:00 – Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag
  • 18:00 – Workshop de oratorie cu Oradea Toastmasters
  • 20:00 – Spectacol de teatru: IMPRO PATZAN SHOW + INVITAȚI SURPRIZĂ – o producție STUDIO ACT Oradea. A doua zi a festivalului îi aduce pe patzanii de la ImproPatzan Show în fața publicului orădean. Spectacol ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind îndrăgit de publicul orădean, va beneficia în această distribuție de participarea unor invitați surpriză, veniți de departe. IMPRO PATZAN SHOW descătușează mințile oamenilor, făcându-i nu numai să râdă dar, cel mai important să râdă în mod inteligent.
 • Vineri, 26 august
  • 11:00 – Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag
  • 20:00 – Spectacol de teatru: RESPIRAȚII, de Duncan Macmillan, regia Radu Nica – o producție a Teatrul pentru Copii și Tineret ARIEL Târgu Mureș. În a treia zi de festival, publicul din Oradea va avea ocazia să-i cunoscă pe actorii Raisa Ane și Andi Gherghe. În spectacol ni se prezintă traseul prin viață a unui cuplu tânăr, începând cu dorința lor de a avea un copil, moment în care relația lor ar căpăta valențe noi. Aceștia își pun problema dacă în această lume suprapopulată ar trebui să facă un copil, dat fiind aspectul de creștere al populației și schimbările climatice… Producția nu este recomandată persoanelor sub 16 ani. Spectacolul a participat și la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad.
 • Sâmbătă, 27 august
  • 12:00 – Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag; SPECTACOL
  • 20:00 – Spectacol de teatru: REASONS TO BE PRETTY, de Neil LaBute, regia Radu Horghidan – o producție STUDIO ACT (proiect realizat cu sprijinul domnului Neil LaBute). REASONS TO BE PRETTY este un spectacol despre oameni normali cu drame absolut normale, care sunt condamnați să trăiască într-o cultură extra-ordinarului, cultură în care standardele de frumusețe se referă doar la aspectul fizic. Dramele celor patru personaje devin adeseori ridicole sau absurde pentru că nimeni nu s-ar fi gândit cât de mult contează astăzi felul în care ne percep ceilalți. În special cei apropiați. Desigur, întotdeauna aparențele au contat, dar în REASONS TO BE PRETTY vedem cum o simplă remarcă poate schimba destine. Spectacolul a fost realizat cu sprijinul domnului Neil LaBute. Producția nu este recomandată persoanelor sub 16 ani. Spectacolul a fost selecționat să participe la BUTTERFLY EFFECT ITF, Festival de Teatru Independent la Galați.

*Workshop-ul de fotografie cu Remus Toderici a fost anulat din motive medicale. Pe toată durata evenimentului, cei prezenți vor putea admira în sediul STUDIO ACT o expoziție de fotografie de teatru, a lui Remus Toderici (artist fotograf).

Toate evenimentele prezentate în program se vor desfășura la sediul Studio Act, strada Crinului, numărul 2. Workshop-urile de improvizație vor dura aproximativ două ore, cu mențiunea că doritorii trebuie să completeze în prealabil un formular apăsând AICI.

Biletele s-au pus în vânzare la Kosher. Valoarea unui bilet este de 20 de lei. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon: 0771 438 892.

Organizatori: Studio Act

Parteneri: Kosher wine coffee jazz, Teatrul Regina Maria, Ghid Local Oradea, Bihor sunt eu, Gavra Photography, Remus Toderici, Fitness Mania, Farmacia Medofarm Oradea, Cofetăria Scala, Laura Ciobanu, Hanul cu Noroc, Zi de Zi Oradea  & Bihor.

Ne vedem la teatru! 🙂