„De la figurativ la abstract”

de |

După cum știm deja, mai este puțin și va începe sărbătoarea intitulată „Zilele Cetății Oradea”. Cu această ocazie, vor avea loc mai multe evenimente și momente care au menirea de a reaminti de bogăția orașului.

Una dintre comorile zonei e reprezentată de arta care își învăluie artiștii. De exemplu, va fi amplasată cea de-a XXX-a expoziție personală a pictorului orădean Niculae Adel, care cuprinde 50 de tablouri și este intitulată: „De la figurativ la abstract”.

Acest vernisaj figurativ și abstract se va desfășura în data de 27 iunie 2016, de la ora 18:00, în Sala Multifuncțională din Cetatea Oradea (Grota Roșie).

„Expoziţia cuprinde 50 de tablouri realizate în ulei pe pânză, o selecţie de lucrări reprezentative pentru anii 2013-2016, etapă de efervescenţă creatoare, reflectând traseul parcurs de artist de la temele specifice picturii figurative (peisaj, natură statică, portret, compoziţii cu caracter simbolic) spre abstracţia cromatică liberă. Cuvântul de deschidere îi aparţine muzeografului Dr. Cristina Liana Puşcaş. Expoziţia va fi vernisată de Dr. Agata Chifor, critic de artă, autoarea catalogului „Fascinaţia culorii II. Pictura figurativă şi abstractă a artistului Niculae Adel”, Editura Primus, 2016, care va fi lansat cu acest prilej. Vernisajul va fi însoţit de un moment muzical susţinut de Prof. univ. Thurzo Alexandru şi violonistul Lucian Maliţa de la Filarmonica Oradea” – sursă text AICI.

De asemenea, puteți aprecia operele până în data de 10 iulie 2016, în intervalul 09:00 – 17:00.