Cum alegi cele mai bune accesorii de mobilă? 3 lucruri pe care trebuie sa le știi!

de |

Cum alegi cele mai bune accesorii de mobilă? 3 lucruri pe care trebuie sa le știi!

Ești pasionat de bricolaj sau pur și simplu ai nevoie de accesoriile potrivite pentru asamblarea mobilierului? Există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști înainte de a face achiziții care se pot dovedi inutile. Într-adevăr, toate accesoriile de care ai nevoie sunt ușor de găsit și de instalat, dar important este să treci cu succes de prima etapă, cea a identificării celor potrivite pentru proiectele tale.

Accesorii potrivite pentru montarea mobilierului

Înainte de a te gândi la modalitățile prin care îți poți asigura mobilierul sau la acele accesorii mobila utile pentru închiderea ușilor și a sertarelor, trebuie să treci de primul pas necesar: asamblarea. Pentru aceasta, vei avea nevoie de anumite accesorii, printre care balamalele, opritoare sau amortizoare pentru uși.

Balamalele reprezintă elemente de asamblare folosite pentru fixarea ușilor, iar modelele existente pe piață sunt numeroase. Sunt câteva criterii pe este recomandat să le iei în considerare atunci când le alegi. Ține cont de suportul pe care vei monta balamaua: de exemplu, pe lemn se recomandă o balama cu șurub, în timp ce pe metal este indicată o balama sudată.

De asemenea, gândește-te la locul poziționării mobilierului – de exemplu, există balamale din oțel inoxidabil potrivite pentru mobilier de exterior.

Accesorii utile pentru mobilierul de bucătărie

Alegerea unor accesorii bucatarie se referă nu numai la acele elemente utile pentru configurarea mobilierului, ci și la componentele care fac activitățile din bucătărie mai plăcute.

Pentru configurarea mobilierului poți avea nevoie de:

  • sisteme de glisare sau de culisare;
  • de terminații pentru blatul de bucătărie;
  • de elemente de îmbinare sau de sisteme de închidere potrivite.

În timp ce pentru utilitatea generală a bucătăriei poți avea nevoie de:

  • un picurător din inox pentru vase;
  • de un coș rotativ pentru dulap;
  • organizator de tacâmuri care poate fi montat într-unul din sertarele mobilei de bucătărie.

Accesorii utile pentru dressing

Organizarea articolelor din garderoba ta și a familiei este extrem de importantă, pentru că în acest fel îți poți face viața mai ușoară. În acest sens, pentru o organizare eficientă a spațiului, pentru a câștiga timp și pentru a avea o garderobă ordonată, poți achiziționa diverse accesorii pentru dressing: o masă de călcat incorporabilă în sertar, un suport înclinat pentru umerașe sau un suport culisabil pentru umerașe, un suport pantaloni extractibil și multe alte accesorii extrem de utile.