Concert extraordinar la Sinagoga Zion

de |

Joi, 9 iunie 2016, a avut loc un Concert extraordinar la Sinagoga Neologă Zion.

Prezența lui Shmuel Barzilai și Neumark Zoltán a contribuit la a da un start bun, pozitiv și energic pentru European Music Open, ediția I. Sinagoga Neologă Zion a fost cuprinsă de ritmurile muzicii Klezmer, un concert ce a scos în evidență vocea deosebită a lui Shmuel Barzilai, sunetele armonioase ale pianului bine mânuit de către Neumark Zoltán, intervențiile organizatorului Alexandru Badea, care a luat cuvântul încă de la începutul spectacolului, intervenind între melodii pentru a traduce bancurile hazlii ale cântărețului și, bineînțeles, prezența publicului care a aplaudat, a cântat și aproape că s-a ridicat în picioare pentru a dansa alături de muzician.

Tot joi, 9 iunie, la Muzeul Țării Crișurilor, Iosif Király – artist și arhitect, profesor la Universitatea Națională de Artă din București – și-a făcut cunoscută și în Oradea expoziția foto intitulată: „Stand by – Memoria Împachetată”. Orădenii, și nu numai, sunt așteptați până în data de 23 iunie 2016 la Muzeul Țării Crișurilor pentru a se bucura și pentru a aprecia fotografiile artistului. „Nume esențial în arta contemporană românească, cu precădere în arta fotografică, Iosif Kiraly a contribuit major la faptul că fotografia românească a început să fie cunoscută și apreciată în arta internațională. În creația sa fotografică, este preocupat de cercetarea relației spațiu-timp și de interogarea memoriei. Are o amplă activitate expozițională și a participat la numeroase bienale internaționale” – sursă text AICIAccesul este gratuit.

În continuare, în perioada 10 iunie – 12 iunie, vor fi organizate o serie de alte concerte și evenimente speciale în cadrul European Music Open. Pentru mai multe informații apăsați AICI.

Fotografii realizate de Remus Toderici.