Bărbierul din Sevilla la Teatrul Regina Maria

de |

Teatrul Regina Maria va fi gazda spectacolului de opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, opera bufă în trei acte, miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Bărbierul din Sevilla (în italiană Il Barbiere di Siviglia ossia L’inutile precauzione), este o capodoperă a genului de operă, compusă de Gioacchino Rossini în 1816, avându-l ca figură centrală pe Figaro. Alte personaje la fel de importante sunt Rosina, Don Basilio, Doctorul Bartolo şi Contele Almaviva. Personajele secundare sunt Bertha, Fiorello, Căpitanul. Acţiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea. Subiectul este inspirat de piesa de teatru omonimă a lui Pierre Beaumarchais.

Distribuţie de exceptie

Pentru rolul bărbierului Figaro a fost invitat baritonul italian Davide Rocca. El a interpretat acest rol în diferite teatre de opera din Italia şi din Europa, fiind cunoscut ca un foarte bun pedagog şi interpret al muzicii baroce.

Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretata de soprana de coloratură Cristina Simionescu de la Opera Naţionala Română din Iaşi, una dintre cele mai bune interprete din ţara a acestui rol.

În rolul Contelui Almaviva, îl avem pe tenorul Mihai Irimia de la Opera Română din Braşov, tenor liric invitat în toate teatrele de opera din ţară. Bartolo şi Basilio, vor fi başii Ioan Vrăsmaş şi Marius Chiorean, care au cântat împreuna acest titlu de zeci de ori pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

De la Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca, este invitată în rolul Bertei, mezzo-soprana Manyoki Maria.

Orchestra şi Corul 

Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra şi Corul Opera Vox, iar la pupitrul dirijoral se va afla elveţianul Salvatore Cicero.

Regia şi scenografia poartă semnatura lui Horia Ballint.

Ca o noutate într-o regie de operă, semnalăm faptul că perucile din Botega lui Figaro vor fi însufleţite de manechinele şi manechinii Agenţiei de Fotomodele “Graziela Models”

Acompaniamentul recitativelor la clavecin vor fi asigurate de Adela Bihari, cadru didactic la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Bărbierul din Sevilla la Teatrul Regina Maria