Avantajele mâncării gătite în Wok

de |

Avantajele mâncării gătite în Wok.

Ce e așa special când vine vorba de mâncarea gătită în Wok? Toți bucătarii sunt de acord cu virtuțile gătitului cu un Wok. Ca să aflăm mai multe despre acest tip de a pregăti mâncarea, și de ce este benefic pentru organism, am stat de vorbă cu echipa Wok’n Roll Oradea.

Bineînțeles, am decis să împărtășim cu voi, cititorii noștri, aceste prețioase informații. În primul rând este ușor, rapid, și este cea mai bună metodă de gătit pentru conservarea nutrienților alimentelor.
Un alt aspect important este faptul că este variat și sănătos atunci când se utilizează ingrediente tradiționale. Se folosesc o mulțime de legume proaspete, puțină carne, mirodenii, ciuperci și orez. În afară de pastele de grâu, celelalte paste din meniu nu conțin gluten, fiind gluten free.

Totul se gătește în Wok, o tigaie adâncă, peste un foc puternic. Forma tigăii face ca gătitul să necesite foarte puțin ulei. Tehnica face diferența, iar mânuirea Wok-ului nu este neapărat ușor de realizat. Totul se face din încheietura mâinii care ține tigaia, deasupra flăcărilor intense. Tehnica se numește stir and fry, reprezentând procesul de gătire compus din prăjire și amestecarea ingredientelor în același timp. Această metodă de gătit păstrează gustul ingredientelor, fără a altera savoarea.

Unul dintre cele mai întâlnite ingrediente în mâncarea de tip wok, sunt ciupercile Shiitake. Acestea au numeroase beneficii asupra sănătății. Ciupercile Shiitake sunt renumite pentru proprietăților lor care cresc imunitatea împotriva cancerului. Ele conțin mulți antioxidanți, care joacă un rol foarte important în sănătatea inimii și au efect antiîmbătrânire. Shiitake este cea mai cultivată ciupercă medicinală din lume, fiind foarte apreciată pentru gustul său, în gastronomia japoneză.

Puteți savura delicioasele ciuperci, precum și alte produse originare asiatice, la restaurantul Wok’n Roll Oradea. Mâncarea va fi pregătită spectaculos chiar în fața dumneavoastră, iar ambianța restaurantului cu specific asiatic vă va purta pentru câteva momente pe tărâmuri exotice.

Meniul oferă alternative din bucătăria japoneză care este fuzionată cu alte elemente din bucătăria internațională. Se pot face și comenzi, atât pe aplicația Hip Menu, cât și la numărul de telefon. Poftă bună!
Date de contact:
Piața Unirii nr. 2-4, sub Pasajul Vulturul Negru, lângă Black Eagle Oradea
Telefon: 0371 134 231
Site: http://www.wokandroll.ro/
Facebook: Wok’N Roll Oradea