Autobahn la Open Studio Act

de |

Cel mai nou proiect de teatru independent din Oradea – Studio Act – a fost inaugurat ieri, 24 august 2016, când s-a jucat și prima piesă de teatru din cadrul evenimentului OPEN STUDIO ACT, și anume: Autobahn de Neil LaBute.

Inaugurarea sălii de teatru a avut loc miercuri, când actorii Andrei Stan și Ioana Cheregi au pus în scenă o producție a Teatrului de Nord Satu Mare în regia Laurei Moldovan, Autobahn  un spectacol tragicomic dezvoltat pe baza piesei cu același nume al dramaturgului american Neil LaBute. Prin intermediul celor patru instantanee prezentate, piesa surprinde un cuplu aflat într-un moment de răscruce care conduce la rememorarea unor amintiri mai mult sau mai puțin plăcute. Întreaga acțiune se desfășoară pe locurile din față ale autovehiculului lor, limitându-le mișcările la câteva gesturi simple, însă expresive, evidențiate de momentele dinamice de tranziție dintre scene.

Autobahn de Neil LaBute

Spectacolul a fost precedat de workshop-ul de improvizație susținut de către doi dintre organizatorii evenimentului, actorii Alin Stanciu și Eugen Neag, workshop ce va continua și se va aprofunda pe durata celor patru zile de festival.

Asociația Centrul Multimedia Studio Act vă invită să luați parte la următoarele spectacole ce vor avea loc săptămâna aceasta în cadrul festivalului, pentru a gusta din talentul actorilor și a va delecta cu umor și voie bună.

Articol scris de Ștefania Buciuman

Fotografii realizate de Vlad Radu