5 accesorii pentru o bucătărie complet funcțională

de |

5 accesorii pentru o bucătărie complet funcțională

Mulți consideră bucătăria inima casei – și nu numai gospodinele fac acest lucru. Până la urmă, este locul în care ne petrecem timp preparând mese delicioase, dar și savurând nu numai aceste bunătăți, ci și momente alături de cei dragi. Dacă dorești să transformi acest spațiu în unul complet funcțional și deosebit estetic, este esențial să alegi inclusiv accesoriile potrivite. Care ar fi acestea vei descoperi în acest articol unde sunt prezentate 5 dintre ele.

Plinta blat bucatarie, pentru protecție și finisarea suprafeței de lucru

Un element esențial pentru protejarea și finisarea suprafeței de lucru este plinta blat bucatarie. Chiar dacă pare un element nesemnificativ, rolul acestuia este important: ajută la prevenirea infiltrării apei și murdăriei între blat și perete, menținând bucătăria curată și bine întreținută.

Pentru că sunt disponibile într-o varietate de culori și materiale, poți opta pentru modelul care se potrivește perfect nevoilor sau designului bucătăriei. Alege, așadar, o plintă din aluminiu, una din PVC sau una din lemn și asigură-te că aceasta completează aspectul general al încăperii.

Instalarea acesteia este relativ simplă, însă este extrem de important să te asiguri că ai fixat-o corect pentru a evita infiltrarea apei. Nu uita și de întreținerea periodică pe care acestea o implică în vederea prevenirii acumulării de murdărie și mucegai.

Mobilitate și flexibilitate în bucătărie cu roți pentru mobilă

Mobila ta poate fi mutată dintr-un loc în altul cu ușurință dacă alegi roti mobila corespunzătoare. Mai mult, acestea pot ajuta la reglarea înălțimii, astfel încât să poți obține poziția ergonomică și confortabilă de care ai nevoie când pregătești mâncarea în bucătărie.

Există mai multe tipuri de roți disponibile, inclusiv roți cu frână, roți pivotante și roți fixe, iar alegerea tipului potrivit depinde de nevoile specifice și de greutatea mobilierului.

Instalarea acestora este ușoară și poate fi realizată cu ajutorul unei șurubelnițe și a unor șuruburi adecvate. Asigură-te că montezi roțile corect pentru a preveni instabilitatea mobilierului.

Soluții inteligente de stocare: coșurile Jolly

Din categoria soluțiilor inteligente folosite pentru stocarea alimentelor sau obiectelor din bucătărie fac parte coșurile Jolly. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și configurații, permițându-ți să le personalizezi în funcție de nevoi. Pot fi montate pe uși sau în sertare, optimizând spațiul disponibil.

Instalarea este extrem de simplă, însă este important să te asiguri că montezi coșurile în poziții accesibile pentru a facilita utilizarea zilnică. Curăță regulat coșurile pentru a menține un mediu igienic în bucătărie.

Uscarea rapidă și igienică a veselei: scurgătoare pentru vase

Pentru a usca rapid și igienic vasele și celelalte ustensile din bucătărie este recomandată folosirea unor scurgătoare pentru vase. Acestea vin în diverse variante: pentru chiuvetă, independente sau cu mai multe niveluri.

Asigură-te că alegi un mod potrivit nevoilor tale, unul robust și ușor de curățat. De preferat sunt cele din inox sau plastic rezistent, dat fiind că nu ruginesc și sunt ușor de întreținut.

Menținerea curățeniei cu coșuri de gunoi bine alese

Din categoria accesoriilor cu ajutorul cărora asiguri curățenia și ordinea în bucătărie fac parte și coșurile de gunoi, accesorii care se regăsesc în diverse variante: cu capac, cu pedală, coșuri suspendate. În alegerea unuia, ține cont că este de preferat să fie ușor de folosit și de curățat.

Modelele cu pedală sunt deosebit de practice, permițând deschiderea fără a folosi mâinile. Nu uita să cureți coșul de gunoi regulat și să folosești saci de gunoi pentru a menține igiena.