9 sfaturi pentru turiști în Oradea

de |

9 sfaturi pentru turiști în Oradea.

Transportul. În ceea ce privește transportul, cei care vin ca turiști în Oradea pot opta pentru legitimațiile de o zi, eliberate de OTL. Acestea se pot achiziționa la prețul de 13 lei, de la chioșcurile de bilete OTL, sau prin SMS, la prețul de 15 lei. Pentru turiști, aceasta este cea mai ieftină cale de transport pe distanțe lungi.

Fiți pregătiți pentru a vă pierde. Oradea este un adevărat labirint pentru cei care nu cunosc orașul! Așa că, turiștii ar trebui să se gândească la faptul că s-ar putea pierde. Aceasta nu ar trebui să reprezinte o problemă existențială; orădenii sunt oameni deschiși, așa că nu ezitați să le cereți indicații în cazul în care vă rătăciți.

Treziți-vă devreme. Oradea nu doarme niciodată. Pentru a vă asigura că nu pierdeți niciun moment prețios de-a lungul vizitei în oraș, vă recomandăm să vă începeți ziua cât mai devreme posibil. Răsăritul este un moment unic.

Informați-vă despre evenimentele care urmează să aibă loc în oraș. În ultimii ani, Oradea a găzduit din ce în ce mai multe evenimente, care au atras turiști de pretutindeni. Înainte de a vizita Oradea, puteți afla despre festivalurile, concertele, târgurile sau piesele de teatru care urmează să aibă loc în oraș, în perioada vizitei voastre.

Localurile. Oradea dispune de o varietate de restaurante și cafenele, care sunt în continuă extindere. Un sfat prețios ar fi să aflați care sunt principalele localuri frecventate de orădeni.

Strictul necesar. În cazul în care vă decideți să vizitați Oradea, asigurați-vă că aveți la îndemână strictul necesar. Indiferent de anotimp, nu uitați umbrela. Chiar și vara, pe cel mai senin cer, pot apărea niște nori care să vă oprească plimbările. Din fericire, în general, ploile de vară durează aproximativ 10 – 15 minute, după care vă puteți continua activitățile. De asemenea, nu uitați să vă echipați cu o apă și cu o gustare.

 Nu uitați să faceți cât mai multe poze. Orașul oferă numeroase panorame care așteaptă să fie fotografiate. Piața Unirii, Crișul, grădina fostului Muzeu al Țării Crișurilor, Dealul Ciuperca, Cetatea, sunt doar câteva dintre cele mai atractive locații pentru poze. 

Bucurați-vă de plimbările lungi. Pentru a profita din plin de Oradea, vă recomandăm să optați pentru o plimbare prin oraș. Astfel, veți avea ocazia să observați cele mai mici detalii ale orașului, cu clădirile și locuitorii săi.

Ocupați-vă din timp de cazare. Odată ajunși în Oradea, s-ar putea să fiți tentați să vizitați cât mai mult, și cât mai curând posibil. Pentru a economisi timp, rezervați camere la hotel sau pensiune înainte de sosire. Astfel că, odată ajunși în oraș, veți avea o grijă în minus!

Dacă sunteți turiști în Oradea, vă dorim ședere plăcută!

Fotograf: Alex Toma