de |

Oradea este un oraș care cucerește prin culoare, prin clădiri, prin peisaje și prin zâmbetele oamenilor. Un oraș care oferă un răsuflu de liniște și bucurie când îl privești atât din interior, cât și de la distanță.

Odată privit de la înălțimi, în mintea și în sufletul omului se conturează un tablou de care nu te mai poți despărți prea curând, pentru că îți fixează sentimente, emoții, trăiri, momente de uimire, de contraste ale locurilor, clădirilor pe care le privești și le simți de la distanță. Deși simțite la distanță, ele sunt mult mai aproape, exact în sufletul privitorului.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]

Oradea oferă panorame inedite, din colțuri și de la distanțe diferite, un motiv în plus să nu ratezi niciun loc de unde poți vedea panorama orașului, deoarece fiecare îți va oferi imagini spectaculoase.

Primul loc ce conturează Oradea panoramică îl reprezintă Turnul Primăriei. Acesta este situat în inima orașului și face parte dintr-o clădire plină de timp și istorie și care, la rândul ei, te face și pe tine martor unor timpuri noi, timpurilor tale. Pentru a vizualiza panorma orașului trebuie să urci mai multe trepte, iar pentru o imagine de ansamblu, poți privi orașul de la mai multe niveluri ale construcției.

Înainte de a alege această locație panoranică, nu uita să consulți orarul:

  • În perioada Aprilie – Octombrie orarul de vizitare a obiectivului turistic se realizează astfel:

    • Marţi – Vineri între orele 12:30 – 18:30, ora 18:00 – intrarea ultimului grup/persoană

    • Sâmbătă – Duminică, între orele 12:30 – 19.30, ora 19:00 – intrarea ultimului grup/persoană

  • În perioada Noiembrie – Martie orarul de vizitare a obiectivului turistic se realizează astfel:

    • Marţi – Vineri între orele 12.30 – 16.30, ora 16.00 – intrarea ultimului grup/persoană

    • Sâmbătă – Duminică, între orele 12.30 – 16.30, ora 16.00 – intrarea ultimului grup/persoană

*Obiectivul turistic este ÎNCHIS în zilele de LUNI şi Zilele de sărbători legale – 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august, 30 noiembrie, 1 Decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun obiectivul este ÎNCHIS.

Scrisoare iubitei mele..., de Petra Boantă - Ghid Local Oradea

Fotografie realizată de Ștefania Curila

Dealul Ciuperca reprezină cel de-al doilea loc de unde Oradea poate fi privită în întregimea frumuseților ei. Pentru moment, poți ajunge aici cu mașina sau într-o plimbare, pe jos, pe marginea drumului carosabil. Dealul Ciuperca ne oferă încântare privirilor în orice anotimp al anului. Vei vedea, panorama este mirifică. Ba mai mult, noaptea, când întregul oraș este plin de lumini, privirea se transformă într-un aparat de fotografiat care captează imagini pentru suflet.

Dealul Ciuperca Oradea

*Chiar dacă pentru moment este în renovare, nu te oprește nimeni să privești orașul din limitele exterioare ale Grădinii Publice Dealul Ciuperca.

Cel de-al treilea loc de unde te poți bucura de panorama orașului este strada Piatra Craiului, loc potrivit pentru a vedea orașul, respectiv dealurile și munții din depărtare.Sunt fotograf și am un nume: Claudiu Oros

Fotografie realizată de Claudiu Oros

 

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]