1000 motive să te omor de n + 1 ori

de |

Un spectacol de pub deja cunoscut orădenilor, un show la care cei de față sunt martorii unor reacții justificate pentru un patron isteric de cazino, dar neînțelese pentru un frate geamăn ușor retardat sau gay care ar fi avut responsabilitatea simplă de a schimba cărțile și zarurile la o perioadă fixă de timp. Bineînțeles, este vorba despre 1000 de motive să te omor, la cererea publicului, de „n + 1 ori”.

Actorii, Sebastian Lupu și Richard Balint, au fost din nou protagoniștii unei seri dedicate, în primul rând, râsului. Sâmbătă, 24 septembrie, 1000 de motive să te omor a fost jucată în Urban Place.

Cunoaștem bine faptul că acest spectacol se bucură de trei variante: A, B și C. Primele două variante îi surprind pe cei doi actori interpretând câte un singur rol, cu schimbul: în varianta A, Richy este patronul isteric, iar Sebi este geamănul retardat; în varianta B, Richy este geamănul gay, iar Sebi patronul țicnit. Cea de-a treia variantă vine însă cu un element surpriză: publicul deține controlul, are dreptul, rostind un singur cuvânt – „schimbați” -, să modifice rolurile celor doi după bunul plac, bineînțeles într-o manieră organizată, stabilită de la începutul piesei – moment în care s-au extras bilețele pentru a vedea ordinea celor care vor deține această „putere”.

După cum era de așteptat, scenariul cu expresii colorate a fost jucat cu naturalețe, replicile au curs de la sine, iar hohotele de râs au umplut spațiul. Elementul supriză mai sus menționat nu i-a intimidat pe cei doi actori, aceștia interpretând și schimbând de fiecare dată când a fost necesar, fără probleme, cu umorul caracteristic, indiferent de rol.

Organizatorii acestei seri au fost actorii Teatrului ArtEmotion, în colaborare cu Urban Place.

ATENȚIE! În curând se va juca „Sărumânadecâtmăplimbam”, scris de Mihaela Mihai și pus în scenă de Teatrul ArtEmotion din Oradea, cu sprijinul Fundației col. Ioan Baciu. „Premiera a avut loc în 16 octombrie la Oradea și îi are ca protagoniști pe actorii Sebastian Lupu și Mirela Lupu. Spectacolul e o radiografie amuzantă a nașterii unei prietenii dintre un el „obosit” și o ea „singură”, este o comedie spumoasă despre două suflete pentru care orologiul timpului a bătut demult ceasurile tinereții, o poveste despre oameni simpli pe lângă care trecem în fiecare zi, în ochii cărora ne uităm preț de o secundă și apoi trecem mai departe, o poveste romantică despre un „el” și o „ea”, despre „noi” – oameni care suntem, trăim, iubim, urâm, oameni cu priviri ce încearcă să ascundă, oameni plini de speranțe și de gesturi mărunte. Spectacolul „Sărumânadecâtmăplimbam” a fost selecționat la Festivalul de Teatru Independent de la București în anul 2015, unde a fost preluat de TVR și urmează a fi difuzat pe TVR 2 în cadrul emisiunii Teatru la TVR” – informații preluate de AICI.

Pentru rezervări și/sau informații, lăsați un mesaj pe pagina de facebook a evenimentului. Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului Regina Maria sau înainte de spectacol, din Urban Place (strada Tudor Vladimirescu, numărul 75). Prețul unui bilet este de 15 lei.

Sursă foto AICI