Istorie | Ce se învăţa în prima şcoală românească?

de |

Istorie | Ce se învăţa în prima şcoală românească? Astăzi vorbim şi despre istorie, şi despre şcoală în acelaşi timp: prima şcoală românească. Iar dacă această introducere îţi sună interesant (şi puţin formal), atunci hai să lămurim şi locaţia acţiunii. Prima şcoală românească a fost zidită în 1495, în Scheii Braşovului, curtea Bisericii Sfântul Nicolae.…

Care sunt cele mai valoroase obiecte din Braşov

de |

Braşovul se mândreşte cu ce are, iar turiştii confirmă faptul că numeroase obiecte din Brașov sunt cu adevărat de neprețuit și unice. Putem să spunem chiar că Braşovul este bogat în…bogăţii – turistice, culturale, arheologice, gastronomice, spirituale. Însă, comorile oraşului şi ale judeţului sunt puţin diferite faţă de cele pe care le vizitează cei care…

Poveștile clădirilor simbol din Brașov (partea a II-a)

de |

Poveștile clădirilor simbol din Brașov (partea a II-a) După ce am făcut o plimbare printre câteva dintre clădirile din centrul Brașovului, iată-ne ajunși în Piața Sfatului. Poveștile orașului se regăsesc de jur împrejur și fiecare clădire are o istorie, mai mult sau mai puțin cunoscută de cei care îi trec pragul. Ridică-te de pe bancă…

Turist în propriul oraș: 8 muzee de vizitat în Brașov

de |

Turist în propriul oraș: 8 muzee de vizitat în Brașov Ca și locuitor al Brașovului, cu siguranță cunoști principalele atracții turistice (monumente, străzi, edificii, localuri) pe care le oferă orașul de la poalele Tâmpei. Fie că ești turist ocazional sau un cetățean pentru care acest oraș reprezintă locul în care ai crescut și copilărit, Brașovul…

Brasovul la pas: o plimbare prin Scheii Brasovului

de |

O plimbare prin Schei Brasov Dacă ai ocazia să treci pe la noi prin Brașov, vizita ta nu va fi completă fără să faci o plimbare prin cartierul Șchei. Aici ve descoperi unul din cele mai importante centre culturale românești care datează din Evul Mediu, în prezent transformat într-un cartier unde istoria și natura se…

Dulce-i graiul la Brașov

de |

Dulce-i graiul la Brașov  Ce definește Brașovul? Muntele, frigul, frumusețea clădirilor? Toate aceste lucruri și încă unul în plus, la fel de important. Ceea ce caracterizează cel mai bine spiritul orașului de la poalele Tâmpei este toleranța. Aici, de-a lungul veacurilor, au coexistat pașnic și au înflorit atât limba română, cât și limba germană. În…