Pe urmele bisericilor fortificate din Brașov – Ghimbav

de |

Pe urmele bisericilor fortificate din Brașov – Ghimbav Orașul Ghimbav se află la 7 km de municipiul Brașov, fiind situat la intersecția dintre cunoscutele zone turistice din județ: Orașul Brașov, stațiunea montană Poiana Brașov, Munții Postăvaru, stațiunea Predeal, Cetatea Râșnov și orașul Zărnești (aflat la poalele Munților Piatra Craiului). Înființarea orașului este legată de prezența…

Pe urmele bisericilor fortificate din Brașov – Hărman

de |

Pe urmele bisericilor fortificate din Brașov – Hărman Aflat la cca. 10 km de Brașov, Hărman este una dintre așezările care și-a păstrat farmecul de odinioară și care găzduiește una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Țara Bârsei. Localitatea s-a dezvoltat în timpul stăpânirii cavalerilor teutoni (1211-1225), perioadă în care au fost întemeiate mai…

Poveștile monumentelor din Brașov

de |

Poveștile monumentelor din Brașov Monumentele din Brașov stau mărturie unui oraș martir, unui oraș plin de istorie și de simboluri. Totuși, câte dintre poveștile pe care le evocă acestea cunoaștem? Trecem zilnic pe lângă aceste povești sculptate, vedem cum sunt sărbătorite de către oficialități, însă, de cele mai multe ori, simbolurile acestea ne rămân necunoscute.…

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în timpul Renașterii

de |

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în timpul Renașterii Deoarece Regatul Maghiar este cucerit de către turci în anul 1526, cincisprezece ani mai târziu,Transilvania este proclamată principat sub suzeranitate otomană. Astfel începe un nou capitol din istoria orașului de la poalele Masivului Tâmpa – Brașovul în timpul Renașterii. În această perioadă continuă lucrările de…

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în Evul Mediu

de |

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în Evul Mediu Brașovul a fost un important centru economic, politic și comercial încă din perioada medievală. Statutul său se datorează pe de-o parte așezării geografice, iar pe de altă parte conviețuirii dintre maghiari, sași și români. Atestat pentru prima dată în anul 1235 sub denumirea de „Corona”,…