Istoria la persoana I: trecutul te aşteaptă în Piaţa Sfatului să staţi de vorbă

de |

Istoria la persoana I: trecutul te aşteaptă în Piaţa Sfatului să staţi de vorbă

Ce ai face dacă te-ai întâlni cu istoria atunci când mergi în Piaţa Sfatului? Acest scenariu devine realitate în luna august, chiar în inima Braşovului. Istoria la Persoana I este proiectul care îţi aduce personaje fascinante din filele oraşului chiar pe străzile pe unde te plimbi în weekend-uri, ca să te relaxezi.

Foto sus: Paul Constantinescu

Personaje istorice marcante ale locului care au trăit între secolele al VI-lea – al XX-lea prind viaţă şi te aşteaptă să purtaţi o discuţie plină de detalii interesante şi captivante.

în Piața Sfatului
Foto: @iuliusbrezeanu

Istoria la Persoana I este istoria ta

Proiectul Istoria la Persoana I transformă Piaţa Sfatului într-un spaţiu al poveştilor, fascinaţiei vestimentare şi al culorii. Personajele stau de vorbă cu localnici şi turişti despre întâmplări care au marcat istoria Braşovului şi au schimbat destinul oraşului prin acţiunile lor.

Ceea ce face totul şi mai captivant este că întregile poveşti şi discuţii se desfăşoară chiar din perspectiva acelor personaje. Practic, îi poţi întreba de ce au ales o anumită acţiune sau poţi asculta mai multe despre urmările calculate sau neaşteptate ale unor fapte.

în Piața Sfatului

Ce înseamnă Istoria la persoana I

Proiectul a ajuns deja la cea de-a patra ediţie şi se arată a fi impresionant şi plin de voie bună. În anii trecuţi, localnicii şi turiştii s-au bucurat de un atelier de vestimentaţie ce prezenta moda secolului al XIX-lea. Apoi, personajele au luat cu asalt oraşul şi străzile din cartierele Braşovului pentru şi mai multe poveşti.

Anul acesta, ai la îndemână cel mai important factor al unui eveniment – timpul. Personajele istorice vor fi prezente în fiecare zi a lunii august în Piaţa Sfatului, între orele 11:00 – 20:00. Practic, ai aproape o zi întreagă la dispoziţie să pui întrebări, cauţi răspunsuri şi să descoperi şi mai multe despre oraşul nostru drag.

în Piața Sfatului 4
@orasul.din.inima.tarii

Ce mai găseşti în acest an la eveniment

  • Ateliere de pictură care îţi prezintă, în direct, cum decurge procesul de pictură al unui tablou.
  • Povestitori antrenaţi să te poarte pe meleagurile istoriei şi ale intrigilor şi contextului social care au dus la anumite întâmplări sau au împiedicat altele.
  • O călătorie în timp chiar în oraşul tău. Imaginează-ţi cum e să îţi cumperi o sticlă de apă sau suc „din zilele noastre” şi, la câţiva metri mai încolo, să păşeşti în lumea secolelor care au definit tot ce reprezintă Braşovul acum.
  • Proiecte şi acţiuni-surpriză, care te poartă pe tărâmul fascinant al istoriei povestite la persoana I.
în Piața Sfatului
Foto: @damian.antal

Hai să ne întâlnim în istorie!

Istoria la Persoana I este un proiect drag celor care îl ştiu din anii trecuţi. Este o surpriză pentru turiştii care nu ştiu despre el şi o încântare pentru toţi cei care sunt dornici de informaţii noi, obţinute într-un mod inedit.

Nu contează în ce zi a lunii august vrei să treci prin Piaţa Sfatului şi să stai de vorbă cu personajele. Te vei întoarce. De aceea îţi recomandăm să alegi o dată cât mai aproape de începutul lunii, ca să ai timp suficient să admiri istoria care prinde viaţă pe străzile tale de suflet.

în Piața Sfatului
Foto: @ronloyola

***

Autor: Monica Olănescu.