Poţi să vezi cum renaşte Cetatea Făgăraş cu fiecare pas

de |

Poţi să vezi cum renaşte Cetatea Făgăraş cu fiecare pas Cetatea Făgăraş a fost castel de apărare, închisoare şi decor pentru baluri. Acum este muzeu sau, cum spun ziarele, magnet turistic pentru români şi străini. Foto sus: @alexandru_stoica_ Construită în urmă cu 600 de ani, cetatea este fascinantă, dacă te gândeşti la arhitectura vremii. 66…

Dealul Melcilor, un loc cu o istorie demnă de film

de |

Dealul Melcilor, un loc cu o istorie demnă de film Îl ştii ca Dealul Melcilor şi probabil că treci pe lângă el uneori. Este locul la care te cheamă prietenii în weekend pentru un grătar. Dar nu a fost dintotdeauna aşa. Foto: Marcel Bancila Dealul Melcilor, cel din faţa Spitalului Judeţean, are o istorie cutremurătoare,…

O descoperire recentă pune istoria Braşovului sub semnul întrebării

de |

O descoperire recentă pune istoria Braşovului sub semnul întrebării Descoperire recentă la Brașov – viaţa Braşovului este agitată. Pare că în fiecare zi se întâmplă ceva şi, uneori, pare că rutina e fix unde trebuie, adică în plină desfăşurare. Uneori, se întâmplă ceva care poate schimba viitorul. Aşa a fost şi în urmă cu puţin…

La doi pași de Brașov – Capela „Inima Reginei Maria” din Bran

de |

La doi pași de Brașov – Capela „Inima Reginei Maria” din Bran Castelul Bran nu este un doar un obiectiv turistic recunoscut internațional, ci și cel de-al doilea loc de suflet al Reginei Maria, una dintre cele mai mari personalități ale României. Construit la sfârșitul secolului al XIV-lea, castelul a fost dăruit reginei de către…

Turist pe lângă Brașov – istoria județului prin 6 monumente (partea a II-a)

de |

Turist pe lângă Brașov – istoria județului prin 6 monumente (partea a II-a) După ce am citit împreună primele file din cartea istoriei județului Brașov, care ne-au vorbit despre trei dintre monumentele semnificative din județul Brașov, astăzi trecem mai departe. Dăm paginile cărții mai departe și mai parcurgem câțiva kilometri în interiorul județului pentru a…

Turist pe lângă Brașov – istoria județului prin 6 monumente (partea I)

de |

Turist pe lângă Brașov – istoria județului prin 6 monumente (partea I) Brașovul este recunoscut, în primul rând, pentru relația sa cu istoria și natura. Dacă te plimbi prin oraș, oriunde te uiți vezi spații verzi, parcuri întinse, monumente istorice, iar peste toate străjuiește muntele Tâmpa. Dar, orașul Brașov ocupă numai câteva file din cartea…

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în secolul XX

de |

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în secolul XX După înfăptuirea Marii Uniri din 1918, Brașovul se dezvoltă sub îndrumarea unor arhitecți cunoscuți și capătă o nouă imagine. În oraș pătrunde stilul neoromânesc, a cărui amprentă se va regăsi asupra unor clădiri precum: Palatul prințului Barbu Știrbei, Camera de Comerț și industrie (astăzi Biblioteca…

Istoria orașului de la poalele Tâmpei în timpul monarhiei austro-ungare

de |

Istoria orașului de la poalele Tâmpei în timpul monarhiei austro-ungare În ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, Brașovul cunoaște o importantă dezvoltare urbanistică, în fruntea căruia s-a aflat Peter Bartesch, arhitect șef al orașului (1866-1884). Astfel, sunt demolate treptat fortificațiile cetății medievale pe latura de vest și nord-est, terenul obținut fiind utilizat pentru ridicarea unor…

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în timpul Neoclasicismului

de |

Istoria orașului de la poalele Tâmpei: Brașovul în timpul Neoclasicismului Neoclasicismul este curentul apărut la mijlocul secolului al XVIII-lea, a cărui influență s-a resimțit până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Această mișcare artistică s-a manifestat prin revenirea societății la rigorile stilului greco-roman, temele mitologice și cele antice fiind abordate în această perioadă. La Brașov, acest…


  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2