Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Podul Intelectualilor

Podul Intelectualilor

Cu o istorie de peste 150 de ani, Podul Intelectualilor din Oradea a servit, prin perioada anilor 1990, drept pasarelă pe unde mințile luminate ale vremurilor de atunci treceau zilnic pentru a ajunge la redacțiile bihorene din acea vreme.

Se spune că prin anul 1850 a fost construit un pod din lemn care făcea legătura între cele două maluri ale Crișului Repede. Podul Paralelor avea amplasate la ambele capete câte o căsuță unde trecătorii trebuiau să plătească o anumită sumă de bani pentru a ajunge pe celălalt mal.

Prin anul 1910 pasarela a fost înlocuită cu una din metal, iar după inundațiile din anul 1974 în locul acesteia a fost ridicat podul peste care astăzi orădenii trec de nenumărate ori pe zi. Ca și amintire din vechiul pod s-a păstrat balustrada metalică și, dacă se aruncă o privire mai atentă, se pot observa câteva bucăți din pilonul vechiului pod, scufundate în Crișul Repede.

Puntea face legătură între Parcul Libertății și Parcul 1 Decembrie, între Facultatea de Medicină și cea de Drept și între multe monumente istorice și puncte importante din orașul Oradea.

Contact – Primăria Oradea

Adresă: Piața Unirii, nr. 1
Telefon: +40-259-437.000
E-mail: [email protected]
Web: AICI
Facebook: AICI

 

Articol scris de Diana Pașc

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie