Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Palatul Moskovits Adolf și fiii

Palatul Moskovits Adolf și fiii

În centru, lângă Palatul Vulturul Negru, în colțul format de strada Vasile Alecsandri și Piața Unirii, stă Palatul Moskovits Adolf și fiii, denumit și Palatul Moskovits II.

Acum, reîmprospătat după reabilitarea din anul 2014, Palatul Moskovits ne trezește o întrebare: ce vârstă are monumentul? Dezvoltarea comunității de evrei din Oradea, a influențat mult construcțiile realizate în secolul trecut și economia de atunci. Astfel, clădirea ce abordează stilul secession a fost ridicată între anii 1910 – 1911 și cuprinde trei etaje, un parter, un subsol, un acoperiș înalt cu fațada netedă și un număr redus de ornamente dar bine proporționate.

Faţada principală are o muzicalitate anume cu ferestre dreptunghiulare care au colţuri rotunjite. Relativa monotonie, având de-a face cu un secession mult mai sobru, este întreruptă de existenţa celor două bovindouri convexe. Acestea sparg liniaritatea de la nivelul streşinii şi sunt terminate în nişte atice triunghiulare.

Decoraţia faţadelor se bazează pe plăcuţele de ceramică galbene şi albastre şi pe tehnica sgrafitto.

Contact – Palatul Moskovits Adolf și fiii
Adresă: Strada Vasile Alecsandri, nr.1
Telefon: +40-259-437.000
E-mail: [email protected]
Web: AICI

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie