Array
(
    [overall] => 0
    [count] => 0
    [criteria] => Array
        (
            [0] => 0
        )

    [reviews] => Array
        (
        )

)
Lacul Cicoș din Săcueni 22

Lacul Cicoș din Săcueni

Undeva în nord-vestul Transilvaniei, prin județul Bihor, se află o arie naturală protejată, de interes național, declarată astfel în martie 2000. Este vorba de Lacul Cicoș din Săcueni, un loc deosebit ce se află pe teritoriul administrativ al orașului Săcueni și ce se ridică la o altitudine de 142 de metri.

Colțul de rai, numit Lacul Cicoș, este alimentat cu ape din izvoare subterane, întreținând astfel și localitatea Olosig ce este situată în aval.

Cele 10 hectare ce sunt cuprinse de aceast „complex mlăștions”,  adăpostesc mai multe specii, precum: mamifere, amfibieni și păsări. Printre aceste specii ocrotite prin convenții internaționale, se numără și: căpriorul, cerbul carpatin, iepurele de câmp, vulpea, jderul de copac, pisica sălbatică, buhaiul de baltă cu burtă roșie, barza albă, pescărușul albastru, uliul păsărar, uliul porumbar, egreta mică, stârcul roșu, stârcul cenușiu. Acestor minunate viețuitoare ale naturii, li se alătură și: mistrețul, dihorul, nevăstuica, ariciul, bursucul, cârtița, liliecii ș.a.

O altă caracteristică ce contribuie la întreg demersul de afirmare a spectaculoasei naturi, este reprezentată de flora sălbatică compusă din: bumbăcărița, cucuta de baltă, garoafa de munte, ghințura, stânjenel, trifouiul amar, sadina ș.a.

Punctul culminat al lacului, sau mai bine zis mijlocul complexului, adăpostește o vegetație plutitoare de excepție, formată din: plauri din rădăcini de stuf și rizomi.

O altă rezervație naturală ce se află în Săcueni este pădurea seculară de stejari care adăpostește aproximativ 40 – 50 de cuiburi de-ale oaspeților migratori care se întorc mereu vara, și anume: stârcii cenușii. Traseul acestor păsări este următorul: când vine iarna la noi, zburătorii pleacă în Africa. Un alt lucru interesant ce merită știut despre această specie, este că stârcii cenușii se hrănesc cu șoricei, șerpi, coropișnițe și șopârle, făcând astfel „un bine” pădurii seculare.

Așadar, după cele aflate (dacă nu se știau deja), probabil că merită să faceți o vizită și până la Săcueni.

Contact – Primăria Orașului Săcueni
Adresă: Săcueni, str. Libertății, nr. 1
Telefon: +40-259-352.194
E-mail: [email protected] / [email protected]
Web: sacueni.ro
Facebook: facebook.com
Program: Luni – Joi între orele 08:00 și 16:30 / Vineri între orele 08:00 și 14:00

Articol scris de Diana Pașc

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie