Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
APPE

APPE – promovarea învățământului profesional

Asociația Parteneriat Pentru Educație (APPE) s-a constituit în scopul promovării învățământului profesional și dezvoltării unui cadru optim pentru susținerea performanței în învățământul preuniversitar din județul Bihor.

Membrii asociați ai APPE sunt:

Societatea Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA
Societatea Celestica Romania SRL
Societatea Emsil Techtrans SRL
Societatea Nidec Oradea SRL
Societatea Plexus Services SRL

APPE desfășoară momentan Campania de informare și promovare în ceea ce privește învățământul profesional în sistem dual, cu sloganul „Viitorul e în mâinile tale”.

Campania are ca scop promovarea la nivel social a învățământului profesional dual și a specializărilor propuse pentru anii de studiu.

Învățământul profesional dual oferă tinerilor posibilitatea de a intra pe piața muncii și, în același timp, de a continua pregătirea profesională la un nivel superior de calificare. Pe parcursul celor trei ani de școală, elevii beneficiază de o bursă lunară de 400 de lei. Jumătate din această sumă este asigurată de către Ministerul Educației Naționale, iar cealaltă jumătate este oferită de către firmele partenere în instruirea practică. Cazarea și masa sunt asigurate, în internatul școlii, de către Primăria Municipiului Oradea.

Învățământul profesional în sistem dual este compus din parte teoretică, ajungând în anul III de învățământ până la 70% parte practică. Un avantaj deosebit este că fiecare elev are ocazia să învețe practic o meserie și să specializeze într-un domeniu.

Învățământul dual promovat de APPE în județul Bihor, reprezintă o soluție pentru două probleme întâlnite des la nivel național și local. În primul rând, oferă o soluție pentru criza forței de muncă specializate, și în același timp ajută elevii care își doresc să învețe o meserie. Un plus este faptul că forța de muncă specializată contribuie la creșterea economică și socială a județului Bihor.

Eligibili pentru înscriere sunt elevii care tocmai au finalizat studiile clasei a VIII-a, sau tinerii care încă nu au împlinit 26 de ani și doresc să își finalizeze studiile.

Detalii suplimentare pe https://www.sebpo.ro/index.php/inscrieri

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie