Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

29 octombrie, 2016 3:00 pm - 9:00 pm

Detalii

Data:
29 octombrie, 2016
Timp:
3:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,
Sit web:
www.facebook.com/events/187053148367709/

Locație

Sinagoga Neologă Zion
Sinagoga Neologă Zion Str. Independenței, nr. 22
Oradea, Bihor România
+ Harta Google
Sit web:

Organizator

TEDx Oradea
Sit web:
www.tedxoradea.com

În curând va avea loc TEDx Oradea! Unde? În Sinagoga Neologă Zion! Când? În data de 29 octombrie!

Iar, pentru cei care încă nu sunt foarte siguri ce este TED, vă dăm o scurtă descriere în rândurile următoare:

„TED (Technology, Entertainment, Design) este o organizație non-profit care și-a asumat misiunea de a răspândi idei vizionare. Conceput acum 30 de ani ca o conferință de patru zile în California, TED a ajuns în prezent să-și susțină misiunea prin inițiative multiple în întreaga lume. Conferințele anuale TED au ca invitați antreprenori și vizionari relevanți la nivel global, care își prezintă ideile timp de 18 minute. Discursurile acestora sunt puse ulterior la dispoziția publicului în mod gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED s-au numărat și Bill Gates, Al Gore, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Bono, Sal Khan și Daniel Kahneman. Ideas Worth Spreading reflectă convingerea TED că ideile vizionare merită răspândite pentru a schimba atitudini, vieți și, până la urmă, pentru a face din lumea un loc mai bun” – sursă text AICI.

Anul acesta, TEDx Oradea îi are ca și invitați pe:

Dan Perjovschi – artist

A avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Vanabbe Eindhoven, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Brukenthal Sibiu sau Kiasma Helsinki și expoziții de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Stedelijk Amsterdam, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne, MOT Tokyo sau MSUM Ljubljana. A participat la bienalele de artă Manifesta, Istanbul, Venetia, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin și Jakarta…

Iv cel Naiv – scriitor contemporan anonim

Născut în mediul online în noiembrie 2010, Iv Cel Naiv este un poet care încearcă să sufle praful adunat pe ideea de poezie, încercând s-o facă sexy, modernă și inteligibilă. A publicat până acum cinci cărți de poezie naivă, vândute în peste 10.000 de exemplare, ultima dintre ele scrisă împreună cu cititorii, dar și o carte de povești pentru copii apărută în septembrie 2014…

Elena Calistru – funky citizen

Elena este președinta și fondatoarea Funky Citizens, ONG românesc. Funky Citizens construiește instrumente de advocacy bazate pe cercetare și date. Instrumentele Funky Citizens țintesc înspre a fi educaționale și acționabile în judecată, încurajând cetățenii să devină responsabili și să urmărească activitatea guvernamentală în initiațivele care pot avea un impact asupra comunității lor…

Horațiu Tănescu – experimentalist în software

Horațiu creează produse software, programe, aplicații, site-uri, poezii și companii IT reale și virtuale; programe despre care se scrie în media internațională; produse folosite de agenții guvernamentale, servicii de informații, companii aerospațiale, corporații, avocați, jurnaliști, pușcași marini sau pensionari, în peste o sută de țări, pe toate continentele…

Raul Popa – A. I. Evengelist

Pasionat de inteligența artificială, inovație și tehnologie, Raul a studiat sociologie si psihologie, a învățat de mic să programeze și este activ de peste 15 ani în domeniul realizarii de software. A început ca programator, apoi manager tehnic, manager de produs și nu în ultimă instanță ca fondator, director executiv, cercetător și data scientist în domeniul biometricilor, al securității cibernetice, dar și cel al inteligenței artificiale…

Andras Kapy – CEO Axosuits

Din copilărie Andras a fost pasionat de inginerie și automatizări, reușind să construiască roboți din Lego și trenulete. Această pasiune a continuat cu studii de specialitate și muncă într-o firmă de IT, unde gestiona fiecare parte din procesul de outsourcing, lucrând cu clienți globali. În 2013 își deschide propria companie, Axosuits, specializată în exoscheletoane, fiind una dintre puținele startupuri la nivel global care activează în acest domeniu…

Dorin Popa – Președinte al Asociației Consultanților Oenologi din România

Dorin este omul pasionat care reușește să îmbine diferite roluri în viața de zi cu zi: Conferențiar universitar la Universitatea din Oradea, membru fondator și vicepreședinte în Organizația Națională Interprofesională Vitivinicola, iar din 2009 a înființat în Oradea Centrul de Cultură și Civilizație a Vinului „Millesime”. Astfel a reușit să pună România pe harta elitei oenologice internaționale și a creat un centru unde oricine poate afla mai multe despre această licoare veșnică.

Virgil Stănescu – Președinte Steaua CSM Eximbank

Virgil a fost căpitan al echipei naționale de baschet și de cinci ori cel mai bun jucător al Romaniei, cu o impresionantă carieră internațională. A început baschetul la nivel organizat în 1994 la SOCED București. În 1998 primește o bursă în NCAA, liga universitară americană de la Universitatea din Alabama de Sud. Se întoarce în Europa în 2001 unde joacă în Euroligă, EuroCup și EuroChallenge, la echipe de vârf din campionate puternice precum Germania, Italia, Rusia, Turcia și Belgia. A fost selecționat timp de 15 ani în echipa națională a României din care zece a fost capitanul echipei. În 2014 a fost inclus în Hall of Fame-ul Universității din Alabama de Sud…

Cristian Gog – Iluzionist

Cristian este un mentalist român, cunoscut pentru câștigarea celui de al doilea sezon Românii au talent. Născut în Câmpeni, județul Alba, Gog a dobândit de mic o pasiune pentru trucurile magice. A urmat școala generală și liceul din Baia de Arieș, iar facultatea a făcut-o la Alba-Iulia. În timpul anilor de facultate a dobândit interes pentru una dintre ramurile iluzionismului, numită mentalism. În 2012, a participat la emisiunea-concurs Românii au talent, unde a impresionat publicul și juriul atât la preselecții, cât și în semifinală și în finală…

DJ Blanilla – Gramofonică

Angel Rusu aka Blanilla este un DJ și producător clujean, activ de mai bine de un deceniu. Îmbinând cu succes breakbeat cu drum’n’bass, garage, 2 step sau house, Blanilla a reușit să-și facă muzica cunoscută la sute de petreceri în țară sau peste graniță, de la cele mai mici cluburi până la locații mari sau festivaluri. Muzicianul clujean are și o pasiune pentru fuziunile mai puțin întâlnite, având colaborări constante cu diferite orchestre și instrumentiști.

Marius Mihut – Gramofonică

Marius este făuritor de hidede și de zâmbete. Locuiește la un pas de Oradea, în Cihei, și are cele mai dulci mere din sat, fiindcă le cântă în fiecare seară. Vă îmbie cu mare drag să le gustați, dacă îi treceți pragul. E oricând bucuros de oaspeți și de mușterii pentru viorile lui cu goarnă.

Vitez Julia Quarter – Performer

Te provoacă să redescoperi piese iconice din jazz & blues, pe care le interpretează în cheie creativă, întotdeauna surprinzătoare.

Vitez Julia – voce
Putovits Abel – guitar
Ary Jonathan – clarinet
Georgescu Marius – drums

iXperiment – TEDxEroilor Award

iXperiment este primul accelerator de start-up-uri creat pentru liceeni. Este o initiațivă care conectează sistemul educațional public cu cel privat. Este un „laborator” în care adolescenții lucrează la cele mai creative idei, prin care pot să rezolve probleme sociale, să îmbunătățească viața oamenilor și mai ales să fie inovativi, având acces la resursele și experiența celor mai de top antreprenori. Viziunea noastră este să creăm cea mai mare mișcare a tinerilor antreprenori români, pentru a ajuta sistemul educațional să se adapteze la nevoile actuale și să creăm impact exponențial în comunitate. Și da, cel mai probabil sistemul nostru educațional nu este pregătit pentru un viitor exponențial. Nu încă.

Bogdan Branzas – Special guest

Designer, consultant de brand, comunicare și marketing. De multe ori trainer. Uneori, mai rar, speaker, doar când merită. Experiența profesională din 1994. Pasionat de natură. Susținator al Tășuleasa Social.

Vezi programul celor trei sesiuni pe site-ul oficial TEDxOradea, apăsând AICI.