Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

15 noiembrie, 2017 6:30 pm - 8:00 pm

Detalii

Data:
15 noiembrie, 2017
Timp:
6:30 pm - 8:00 pm
Eveniment Category:

Locație

R&R bookstores & coffee houses
R&R bookstores & coffee houses Oradea-Mare, 410025 RO + Harta Google

Vă invităm la R&R Republicii, la o lansare de carte alături de Iulian Leonard (editura Casa de Pariuri Literare – http://www.cdpl.ro/), 2017. Prezintă Miki Vieru.

În deschidere, screening Wireless (cu sprijinul http://kinema-ikon.net/), muzică Rodion G.A.

// Iulian Leonard //

M-am născut în Arad, pe 7 martie, 1988. Sunt absolvent al Facultății de Științe Politice, Comunicare și Filozofie de la Timișoara (secţia Jurnalism, UVT) și am devenit fascinat de lumea poeziei contemporane în anul 2012, când am participat pentru prima oară la Festivalul de Literatură „Dorel Sibii” de la Săvârșin, în calitate de jurnalist acreditat. De atunci, ca poet, am participat aici la aproape fiecare ediţie, iar în 2014 mi s-a acordat premiul trei. Am publicat în trei dintre antologiile acestei tabere de creație, referindu-mă aici la „Jde Jderi”, „La negru”, respectiv „Bungalou 6”. Am mai fost prezent și în revistele „Arca” (două apariții), „Tribuna” sau „Actualitatea Literară”, unde am avut publicate o serie de poeme. Ar mai fi de menționat și cele două texte publicate pe liceulcosmic.casajurnalistului.ro. De asemenea, am tradus și o selecție personală de haiku-uri aparținând scriitorului american Jack Kerouac pentru blogul traduceriledesambata.wordpress.com.

Printre altele, am avut și un rol secundar pentru scurtmetrajul „Libelula”, care a luat Premiul Juriului la Atena în anul 2016. De asemenea, am avut o emisiune TV online de tip pamflet, numită „Sufulcă-ți zilele!”, care însă nu a primit finanțarea cuvenită, fiind scoasă din grilă. Am scris cronici de teatru importante pentru Festivalul de Teatru Nou de la Arad, colaborând cu publicațiile Special Arad, Ghidul Arădean, dar mai ales cu Aradculture.ro. Am mai redactat interviuri, texte fictive și reportaje anuale pentru Festivalul de Jazz de la Gărâna.

Am luat parte la „Întâlnirea cu scriitorii din Arad la Lugoj”, alături de poeții T.S. Khasis, Lucia Cuciureanu sau Andrei Mocuţa. Sunt unul dintre apropiații mișcărilor „Kinema Ikon” ca salon de arte vizuale contemporane, respectiv „Discuția Secretă” – Festival Internațional de Literatură.

Am mai predat ca profesor de limba română pentru șase voluntari străini din Spania, Franța, Italia și Turcia. O perioadă am lucrat ca barman pentru cafeneaua culturală KF și contribui în continuare cu afișe și text pentru publicațiile online Aradculture.ro și Special Arad, realizând în fiecare săptămână Calendarul cultural. Şi în fine, am avut trei editoriale publicate în Revista „Dilema Veche”.

Mai multe detalii despre eveniment în „Discussion”. 😉