Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

1 aprilie, 2017 5:00 pm - 7:00 pm

Detalii

Data:
1 aprilie, 2017
Timp:
5:00 pm - 7:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/772089569641927

Locație

R&R bookstores & coffeehouses
R&R bookstores & coffeehouses Oradea-Mare, 410025 Romania

Ismét megszervezik a gyerekkönyvek ünnepét Váradon, a várban lévő R&R könyvszalonban. A gyerekek meséskönyveket cserélhetnek, de lesz mesesarok és kézműves foglalkozás is.
A részvétel ingyenes, az óvodásokat és kisiskolásokat szülőkkel, nagyszülőkkel együtt várják-mondta el Herman Ferenc színművész, az R&R könyvszalon programszervezője. Minden gyerek elhozhatja megunt mesekönyveit, s elcserélheti más mesekönyvekre, de egyúttal mesekönyv-vásár is lesz a szalonban.
A Zabhegyező Gyermekanimátorok közreműködésével mesehősökhöz kapcsolódó kézműves foglalkozások zajlanak – a diák-gyermekanimátorok szívesen és segítőkészen fogadták a szervezők felkérését. Lélek Sándor, a Lilliput Társulat babszínésze – azaz Tibi-bohóc – lufifigurákat fog készíteni, s karaokéval egybekötött zenés meglepetéssel is készülnek a szervezők. Amennyiben érdeklődés mutatkozik erre, mesesarok is létesül – itt Herman Ferenc meséket fog olvasni, s a gyerekek később el is játszhatják ezeket.

A szervezők ezzel a rendezvénnyel is szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára. „Amikor a gyerekek sok esetben a modern kommunikációs eszközökkel vannak elfoglalva, ha van egy ilyen ünnep, azt tartsuk meg, hiszen a könyv az alapja mindennek, a fantázia is onnan indul” – mondta Pető Dalma.