Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

20 septembrie, 2017 7:00 pm - 9:00 pm

Detalii

Data:
20 septembrie, 2017
Timp:
7:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/793017230823504

Locație

Noua Acropola Oradea
Noua Acropola Oradea Bv. Republicii, nr. 64 (zona Gării)
Oradea-Mare, 410147 Romania

Organizator

Noua Acropola Oradea

O nouă sesiune a cursurilor de filosofie practică se va derula săptămânal, în fiecare miercuri, de la ora 19:00, la sediul Noii Acropole Oradeai, (Strada Republicii nr.64), începând cu 20 septembrie 2017.

Printr-o incursiune prin operele unor importanți exponenți ai filosofiei orientale și occidentale (Platon, Aristotel, Plotin, Marcus Aurelius, Confucius, Buddha), cursul își propune să readucă în atenția omului contemporan valorile atemporale și autentice promovate de filosofie (gândirea liberă și conștientă, etica individuală, virtuțile civice), și modul în care acestea ne pot ajuta să ne îmbunătățim propria viață.

Componenta interactivă a prelegerilor și formatul abordabil al acestora va asigura promovarea întâlnirii și a schimbului de idei între persoane provenite din medii sociale, educaționale și culturale diverse, dar precupate de a găsi răspunsuri la întrebări legate de sensul vieții, de problemele umane, de felul în care ar putea deveni oameni mai buni.

Prelegerile vor accentua latura practică a filosofiei, ca arta de a trăi frumos, în armonie cu sine și cu ceilalți, inspirându-ne din învățăturile și experiența valoroasă a celor care ne-au precedat.

Cursul este organizat de Asociaţia Culturală Noua Acropolă.

Durata cursului: 14 săptămâni.

Intrarea este liberă pentru primele patru prezentări.

Mai multe informații și înscrieri la telefon 0755 292 542.