Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

15 ianuarie, 2017 6:00 pm - 7:00 pm

| 10RON

Locație

Sala Arcadia
Sala Arcadia Pasajul Vulturul Negru
Oradea, Bihor România
+ Harta Google
Telefon:
0726 679 153
Sit web:

Organizator

Teatrul de Stat Regina Maria
Telefon:
0723 164 725
Email:
teatruloradea2003@yahoo.com
Sit web:
http://teatrulreginamaria.ro/trupa-iosif-vulcan/

Cei 167 de ani împliniți de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu vor fi sărbătoriți așa cum se cuvine, adică cu o seară teatrală deosebită care poartă un titlu sugestiv: Colindând prin lumea Luceafărului.

În data de 15 ianuarie, de la ora 18:00, actorul Eugen Țugulea va recita poezii scrise de marele poet român în cadrul spectacolului-recital: Colindând prin lumea Luceafărului. Deoarece timpul este martorul numeroaselor spectacole-recital realizate de Eugen Țugulea, este bine de știut că anul acesta se împlinesc 40 de ani de când actorul a recitat pentru prima dată o poezie de-a lui Mihai Eminescu în fața unui public. Acest start frumos a fost dat de poezia „De-aș avea”…

De-aş avea şi eu o floare
Mândră, dulce, răpitoare,
Ca şi florile din mai,
Fiice dulce-a unui plai,
Plai râzând cu iarbă verde,
Ce se leagănă, se pierde,
Undoind încetişor,
Şoptind şoapte de amor;

[…]

Întreaga seară va fi acompaniată de vocile solistelor Ansamblului Artistic Profesionist Crișana: Simona Costin, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Luminița Tomuța, Cornelia Covaciu și de muzica desprinsă de pe claviatura pianistei Henrietta Varady.

Atmosfera se vrea a fi asemănătoare cu o șezătoare, „o seară feerică care deschide porțile imaginației spre o lume fermecătoare, în care veți asculta o adevărată simfonie a slovelor, ce vă va purta, pe calea luceafărului, spre nemurire: duminică, 15 ianuarie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia”.

De asemenea, tot cu această ocazie, se va celebra și „Ziua Culturii Naționale – o zi de profundă reflecție asupra valorilor artistice care au conferit identitatea culturală românească”.

Spectacol-recital: Colindând prin lumea Luceafărului
Loc de desfășurare: Sala Arcadia (Pasajul Vulturul Negru)
Oră: 18:00

Va recita: Eugen Țugulea
Soliste: Simona Costin, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Luminița Tomuța, Cornelia Covaciu
Pian: Henrietta Varady

*Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.