Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

26 iunie, 2017 4:00 pm - 30 iunie, 2017 6:00 pm

Detalii

Începere:
26 iunie, 2017 4:00 pm
Se termină:
30 iunie, 2017 6:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/144462592774171

Locație

Cetatea Oradea/ Oradea Fortress
Cetatea Oradea/ Oradea Fortress Cetatea Oradea
Oradea-Mare, 410100 Romania

Organizator

Teatrul Regina Maria

ATELIERE DE CREAȚIE ȘI DE ACTIVITĂȚI ÎN AER LIBER
26 – 30 Iunie | Cetatea Oradea

Timp de o săptămână îi provocăm pe micii aventurieri să găsească comori rătăcite, să exploreze teritorii necunoscute cu ajutorul hărții și a busolei, să facă noduri în stil cercetășesc, să picteze și să se bucure de toate activitățile propuse de Organizația Națională Cercetașii României – Oradea.

❗ FORMULAR DE ÎNSCRIERE: https://goo.gl/12VpQx

LUNI, 26 IUNIE, orele 16:00-18:00

1. Treasure hunt | 14 locuri
Obiectivul: Strângerea comorii risipite (a cât mai multe obiecte) furate din cufărul fermecat al împăratului.

2. Atelier de noduri | 14 locuri
La acest atelier participanții vor învăța cum să facă noduri simple, dar se vor și juca în stil cercetășesc. Copii vor înțelege cu ușurință cum să se descurce cu realizarea nodurilor, deoarece vom aplica metode jucăușe într-o oră plină de distracție și lucruri practice.

MARȚI, 27 IUNIE, orele 16:00-18:00

3. Atelier de orientare cu harta și busola | 15 locuri
Participanții vor primi o hartă, o busolă și o serie de obiective ascunse pe care vor trebui să le găsească și să se documenteze în cel mai scurt timp posibil navigând (supravegheați).

4. Atelier de construcții cercetășesti (construcții în miniatură din bețe) | 8 locuri
La acest atelier copii vor învăța să construiască cu lemn și sfoară (în miniatură) elemente necesare supraviețuirii fără a distruge natura: masă, scaun, vatră suspendată, umbrar.

MIERCURI, 28 IUNIE, orele 16:00-18:00

5 . Atelier de pictură | 10 locuri
În cadrul atelierelor de pictură, participanții vor învăța tehnicile de desen și pictură, tehnica amestecării culorilor și contrastele de culoare. Fiecare participant va primi un obiect pe care va picta în funcție de imaginație ( piatra, lemn, farfurii din hartie, tricouri – pe care le vor personaliza).

6. Atelier de brățări | 7 locuri
Atelier de utilizare a tehnicii de împletire a firelor colorate sub forma de brățări care vor dezvolta dexteritățile fine ale copiilor precum și concentrarea atenției pe parcursul a 45 de minute.

JOI, 29 IUNIE, orele 16:00-18:00

7. Atelier de Quilling | 14 locuri
Participanții vor învăța ce este arta răsucirii hârtiei, cum se folosesc fâșiile din hârtie colorată și cum se pot combina mai multe elemente pentru a crea tablouri, decorațiuni și feliciări.
Fiecare participant va primi un set de fâșii din hârtie colorată din care vor construi o imagine decorativă. În final se va face o expoziție a lucrărilor.

8. Educație pentru sănătate | 12 locuri
Educația pentru sănătate stimulează copiii să învețe și să integreze în rutina lor comportamentală acțiuni sanogene.
Acest atelier va urmări înțelegerea și conștientizarea comportamentelor sănătoase și se va realiza prin jocuri specifice vârstei.

VINERI, 30 IUNIE, orele 16:00-18:00

9. Atelier de Origami – 2 ateliere | 12 locuri
Participanților li se vor explica tehnicile de împăturire a hârtiei, importanța respectării instrucțiunilor, acuratețea pe care trebuie să o urmărească, toate acestea fiind esențiale pentru dezvoltarea atenției, concentrării, răbdării. La finalul atelierului fiecare participant va vorbi despre semnificația pe care o are pentru el obiectul creat.