Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

25 iunie, 2017 8:00 pm - 11:00 pm

Locație

Urban Place
Urban Place Tudor Vladimirescu nr. 75
Oradea, 410203 Romania
+ Harta Google
Sit web:

Organizator

Teatrul Artemotion
Telefon:
0745 057 448
Sit web:
https://www.facebook.com/stage.muzeu

Aplauze pentru Lena,

Aplauze pentru Lena cea mai recenta piesa a Teatrului Artemotion, este o atingere dureroasa a unor puncte sensibile din vietile multora dintre noi.
Astfel Elena (Mirela Lupu), o fosta mare actrita dar si sotia unui politician de succes, este pusa in fata unui rol neprevazut si extrem de neplacu., Acela de a deveni, pentru 24 de ore, proprietatea unui prieten al sotului sau..

Intruziunea afaceristului in spatiul de pseudo-confort al Elenei se petrece brusc, fara drept de refuz. ca urmare a clauzei impusa de acesta, care poate duce la pierderea intregii averi. Astfel acesta se instaleaza in viata amicului sau, cu o aviditate acerba.
Prima parte a piesei se desfasoara intr-un ambient tensionat. Situația este presarată cu mitocaniile afaceristului si cu replicile usturatoare ale Lenei. Apoi, firul narativ devine, pas cu pas, din ce in ce mai captivant. Ambii protagonisti se dovedesc a purta masti. Le este teama sa isi exteriorizeze adevaratele sentimente si dorinte.


Ici si colo, piesa e presarata cu replici, care vin sa evidentieze unele preconceptii adanc inradacinate in societatea actuala, despre casatorie.

– Femeile sunt un bun comun. Nu trebuie tinute la vedere ca starnesc pofta de a fi cumparate.
Pare o justificare destul de buna pentru a inchide o privighetoare intr-o colivie de aur. Astfel se simte Lena, acrita a carei maretie a palit in umbra mariajului prost ales.
– Cele mai multe casnicii încep cu paradisul, se transforma in purgatoriu si sfarsesc in infern.
Ei bine, Lena se afla exact la limita dintre purgatoriu si infern. Astfel ea intra treptat in jocul acestuia rascolind amintiri placute sau dureroase din trecutul ei.
-Femeile sunt facute pentru a fi iubite, nu intelese.,
.
Finalul e brusc si ravasitor, pe masura dramei psihologice care ni sa desfasurat in fata ochilor. Ne lasă un gust dulce-amar plin de intelesuri care ne rasar in minte multa vreme dupa ce actorii au iesit din scena.
Astfel vin sa recomand aceasta piesa, Aplauze pentru Lena, pe care o voi revedea cu siguranta, tuturor celor care nu au reusit sa o vada la premiera.

by Zmole Mihai

Rezervari pe pagina evenimentului sau la 0745057448