Ghid Local s-a lansat în Brașov: descoperă orașul văzut altfel!

de |

Ghid Local s-a lansat în Brașov: descoperă orașul văzut altfel!

Imaginează-ți că orașele din România și împrejurimile lor își ating întregul potențial turistic și cultural. Pare un obiectiv greu de atins, însă Ghid Local și-a propus întocmai acest lucru: promovarea turismului intern. Și când ne gândim la promovarea turismului, publicul țintă este reprezentat, în primul rând, de către tine și cei din jurul tău: de către localnici.

Să învățăm a ne privi orașul cu alți ochi, să-l admirăm cu ochi de turiști…

Un proiect complex, dinamic și interactiv de promovare a celor mai deosebite locuri, valori culturale și branduri locale, Ghid Local se lansează în Brașov!

Proiectul Ghid Local își are rădăcinile în inima Transilvaniei, fiind inițiat ca proiect local în Cluj-Napoca, în anul 2013. Într-un timp foarte scurt, Ghid Local a reușit să dezvolte un sistem coerent de promovare locală, reușind să adune o comunitate frumoasă de localnici și turiști deopotrivă interesați de dezvoltarea turismului din România.

În Cluj-Napoca, pe parcursul a doar 4 ani, proiectul s-a dezvoltat frumos și s-a pliat cu succes pe nevoile comunității.

Au fost dezvoltate următoarele concepte, care, începând din aprilie 2016 s-au dezvoltat sub franciza Ghid Local și în Oradea și, începând din aprilie 2017 se vor dezvolta și în BRAȘOV:
  • Website GhidLocal.com – în cazul de față Ghid Local Brașov – o platformă online bine organizată ce reprezintă o eficientă sursă de informații utile, precum și un canal de promovare a celor mai deosebite obiective turistice, culturale și comerciale locale precum și a evenimentelor locale.
  • Revista City Guide – un ghid tipărit al orașului, bilingv (limbile română și engleză), tipărit în peste 5000 de exemplare, o dată la două luni și oferit turiștilor și localnicilor în mod gratuit la diferite puncte de distribuție din oraș.
  • Harta locală personalizată este la rândul ei, tipărită în peste 5000 de exemplare / 2 luni. Este distribuită alături de revista City Guide sau individual, în mod gratuit, turiștilor și localnicilor la puncte strategice din oraș (centre de informare turistică, restaurante, hoteluri, cafenele, etc).
  • Top City Card este un card de recomandări turistice, culturale și comerciale, prin intermediul căruia deținătorii acestuia beneficiază de reduceri și gratuități, precum și de ghidaj turistic gratuit (text, imagini, audio). Cardul, alături de aplicația Top City Card (iOS, Android), îndeplinește în mod inedit trei funcții: recomandări locuri deosebite + beneficii city card + ghidaj turistic. 
  • Comunitate online – Conceptelor de mai sus, li se adaugă și o comunitate online în rețelele de socializare. Cu peste 107.000 de aprecieri pe pagina de Facebook Cluj.com – Ghid Local și peste 17.000 pe Ghid Local Oradea (unde proiectul funcționează de puțin timp), Social Media reprezintă un punct forte și în cazul Ghid Local Brașov! Activitatea Ghid Local pe rețelele de socializare presupune interacțiune și schimb informațional continuu cu o comunitate de oameni tot mai implicați în viața orașului.

În Cluj-Napoca și Oradea, unde proiectul deja funcționează eficient, Ghid Local reușește să aducă în rândul comunității cele mai inedite și utile informații, proiecte, evenimente și noutăți locale, promovând eficient atât orașele, cât și împrejurimile lor.

Promovare Ghid Local Brașov

Ne propunem să facem același lucru și în Brașov. Fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din țară și, desigur, unul dintre cele mai dragi nouă, considerăm că Brașovul merită o promovare pe măsură – atât la nivel local, cât și la nivel național.

Scopul Ghid Local este să încurajeze turismul intern, proiectele locale și valorile culturale ale Brașovului!

Descoperă Brașovul văzut altfel alături de noi!