Brașovul recomandat ca destinație de iarnă pentru romanticii incurabili

de |

Brașovul recomandat ca destinație de iarnă pentru romanticii incurabili

Să călătorești iarna poate fi deosebit de romantic și avantajos, mai ales dacă preferi munții acoperiți cu zăpadă în locul unei plaje însorite. Lumea este plină de mici refugii înzăpezite, ce așteaptă să fie descoperite de cei aflați în căutarea de noi aventuri în doi.

Dacă reziști la temperaturile scăzute, ai toate șansele să transformi o escapadă “înghețată” într-o experiență romantică. În Europa și nu numai, există numeroase stațiuni montane recunoscute pentru peisajele ce îți taie respirația, pârtiile de schi interminabile, serviciile hoteliere de lux și multe alte atracții specifice acestei perioade din an. Norocoșii care ajung în frumoasele stațiuni se bucură de priveliști uimitoare, liniște, aer curat, dar și distracție și multă adrenalină.

Brașovul recomandat ca destinație de iarnă pentru romanticii incurabili

healthyherbsbyoana

Te consideri un romantic incurabil și un mare iubitor al peisajelor și sporturilor de iarnă? Trebuie să stii că Brașovul este o destinație de iarnă cunoscută nu doar în țară, ci și în lume. Acesta se află pe lista recomandărilor celor de la Skyscanner – un site de căutare pentru călătorii, zboruri, hoteluri și oferte avantajoase din întreaga lume.

Într-un articol ce oferă romanticilor incurabili 7 idei pentru o destinație de iarnă perfectă, apare și Brașovul. Acesta se alătură unor stațiuni din țări precum Elveția, Groenlanda, Spania, Finlanda, Estonia sau Franța și se remarcă prin romantismul gotic al Castelului Bran și stațiunea montană Poiana Brașov.

Brașovul recomandat ca destinație de iarnă pentru romanticii incurabili

trolleypacker

Care sunt cele 6 destinații turistice?

Orașul din inima munților încheie lista celor șase recomandări, printre care se află:

  • Zermatt (centru turistic montan din Elveția preferat de schiori, alpiniști și iubitorii de trasee montane);
  • Ilulissat (oraș din Groenlanda situat la 200 de km de Cercul Arctic);
  • Sierra Nevada (aflată în Spania, aceasta este cea mai sudică regiune din Europa în care se poate schia);
  • Ruka ( stațiune turistică din Finlanda cunoscută pentru așa-numitul Cerc al Urșilor – un traseu turistic de 80 de km lungime);
  • Tallinn ( capitala Estoniei găzduiește anual unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun);
  • Val d’Isère ( o importantă stațiune montană franceză din regiunea Ron-Alpi, ce cuprinde 131 de piste schiabile).

Brașovul recomandat ca destinație de iarnă pentru romanticii incurabili

1bogdaneugen

De ce este Brașovul ultima recomandare din lista acestor destinații spectaculoase? Deoarece natura ne-a înzestrat cu peisaje montane superbe, o stațiune pentru sporturi de iarnă ideală pentru începători și nu numai, un castel popular în toată lumea și desigur, oameni primitori și tradiții unice.

Așadar, te așteptăm la Brașov!

Surse text: wikipedia.org, skyscanner

Foto sus: voicu_sereda