Array
(
  [overall] => 0
  [count] => 0
  [criteria] => Array
    (
      [0] => 0
    )

  [reviews] => Array
    (
    )

)
Poiana Brașov

Poiana Brașov

Poiana Brașov este o stațiune pentru sporturile de iarnă renumită internațional, dar și un important loc de odihnă, relaxare și tratament. Aceasta se află la poalele Masivului Postăvarul la altitudinea de 1030 m și oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber atât în sezonul cald, cât și în timpul iernii.

Pe lângă facilitățile oferite, stațiunea atrage turiști din toată lumea datorită aerului puternic ozonat, cu efect benefic asupra întregului organism. Astfel, Poiana Brașov este recomandată pentru tratarea unor afecțiuni precum: astm bronșic, nevroze astenice, anemii, surmenaj fizic, boli ale aparatului respirator etc.

Potrivit istoriei, stațiunea a fost înființată în 1895. În anul 1904 a fost construită prima cabană și doi ani mai târziu, Poiana Brașov s-a transformat oficial în stațiune de iarnă. În anii ce au urmat, aici s-au desfășurat mai multe competiții de iarnă importante, astfel că stațiunea a devenit din ce în ce mai cunoscută.

În prezent, aici se află foarte multe hoteluri, cabane, restaurante de lux, dar și diverse centre de agrement. Pe timpul iernii, cele 9 pârtii de schi reprezintă principala atracție turistică. Iubitorii de schi și snowboard dispun de cinci instalații de teleschi și două telescaune, pe lângă care mai există și două telecabine și o telegondolă. Tot aici se află și cea mai lungă partie de schi din țară – „Drumul roșu” – ce se întinde pe o lungime de 5.3 km.

Ce se mai poate face în sezonul rece?

Pe lângă ski alpin și snowboard, turiștii se pot bucura de săniuș, dar și patinaj sau plimbări cu sănii trase de cai. De asemenea, aceștia pot alege dintr-o gamă variată de activități de agrement, disponibile pe tot parcursul anului (excursii prin împrejurimi,înot, masaj, saună, programe de folclor etc.).

După topirea zăpezii, cei aflați în stațiune se pot aventura în drumeții montane sau pot desfășura activități diverse precum: tenis de câmp, plimbări cu bicicleta, handbal, minigolf, pescuit, echitație și multe altele.

Poiana Brașov este situată la aproximativ 12 km de oraș, distanță ce poate fi parcursă atât cu autoturismul, cât și cu transportul în comun. În stațiune se poate ajunge și cu bicicleta sau pe jos, pe traseele cunoscute sub denumirea de „Drumul vechi” sau „Drumul forestier”.

Acest colț de natură a fost declarat în anul 2008 cea mai accesibilă stațiune de ski de către site-ul telegraph.co.uk. Așadar, stațiunea ocupă un loc important în Europa și reprezintă locul ideal pentru vacanța de iarnă atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini.

Surse text: romania.directbooking.ropoiana-brasov.info

Sursă foto: i.checkoumar

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

Locație

User Reviews

0 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one