Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

19 iunie, 2017 8:00 am - 25 iunie, 2017 11:00 pm

Detalii

Începere:
19 iunie, 2017 8:00 am
Se termină:
25 iunie, 2017 11:00 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,
Sit web:
https://www.facebook.com/pg/SzentLaszloNapok2017/about/?ref=page_internal

Locație

Cetatea Oradea/ Oradea Fortress
Cetatea Oradea/ Oradea Fortress Cetatea Oradea
Oradea-Mare, 410100 Romania
+ Harta Google

Organizator

Asociația Sfântul Ladislau
Email:
oradea@zilelesfantuluiladislau.ro
Sit web:
http://zilelesfantuluiladislau.ro/contact/

Zilele Sfântului Ladislau

Cea de-a cincea ediție Zilele Sfântului Ladislau, organizată de către Asociația Sfântul Ladislau, va avea loc între 19 și 25 iunie, 2017, în Cetatea Oradea.

Asociația Sfântul Ladislau organizează în 2017 a cincea ediție a Zilelor Sfântului Ladislau. Acest eveniment care va avea loc între 19 și 25 iunie în Cetatea Oradea. Aceasta este cetatea din Europa Centrală care păstrează cel mai bine elemente ale Renașterii italiene.

Manifestarea include peste 100 de evenimente. Astfel, se creează bună ocazie de divertisment și culturalizare publicului indiferent de etnie sau apartenență religioasă. Zilele Sfântului Ladislau își așteaptă vizitatorii cu evenimente diverse. Vor Fi concerte, expoziții, târg meșteșugăresc, activități pentru familii și copii, evenimente gastronomice, tururi ghidate în cetate și în oraș, etc. În centrul manifestării se află Regele Ladislau, întemeietorul orașului. El a fos ulterior sanctificat, iar mormântul său a fost amplasat odinioară chiar în cetatea Oradiei.

Zilele Sfântului Ladislau își propun să joace un rol esential în dezvoltarea turismului orașului. Datorită poziției sale geografice, Oradea a fost dintotdeauna prima oprire a turiștilor sosiți din Occident. Ca și “capitală” a regiunii Partium, orașul joacă un rol important în regiunea care cuprinde traseul Satu Mare – Carei – Valea lui Mihai – Arad – Timișoara.
Pe de o parte, ne-am dori un oraș cu o conștiință sănătoasă, care cunoaște rolul Regelui Ladislau și pe cel al Oradiei în istoria maghiarilor și a lumii. Am dori un oraș în care, indiferent de confesiune și de etnie, să-l putem omagia pe întemeietorul acestuia.

Programul evenimentului îl poți găsi aici.