Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

17 februarie, 2018 4:00 pm - 6:00 pm

Detalii

Data:
17 februarie, 2018
Timp:
4:00 pm - 6:00 pm
Eveniment Category:

Locație

Moszkva Kávézó
Moszkva Kávézó str. Moscovei no.8
Oradea, 410001 RO
+ Harta Google

Organizator

Moszkva Kávézó

Ismét Nagyváradra látogatnak orotvai (Hargita megye) gyógynövényszakértő és -termesztő barátaink, ezúttal az Ehető vadnövény-, és gombaimádók társasága (Bihar megye) meghívására.
Ennek örömére a Moszkva kávézó egy teaházzal és kóstolással egybekötött gyógynövény-ismeretető előadásnak lesz helyszíne. A téma a főleg a téli immunerősítés lesz hazai gyógynövényekkel, praktikákkal fűszerezve, és persze kérdezni is lehet majd Florián Albert természetes gyógymódok tanácsadótól. Albiéknál családi hagyomány a gyógynövények szeretete, gyűjtése és termesztése. Sokoldalúan hasznosítják a növényeket: nemcsak teakeverékeket komponálnak, de tinktúrákat, gyógykrémeket, illatos párnákat, talpbetéteket is készítenek (Halasági Csibi gyógynövényes készítmények).

? ?? ? ?? ? ?
Nagy divatjukat élik manapság a különféle egzotikus “szuperfood”-ok (a goji bogyótól az avokádóig), pedig a mi regionális ételeink és gyógynövényeink semmiben sem maradnak alul beltartalmilag az előbbiekhez képest. Arról nem is beszélve, hogy milyen árat fizetünk ökológiailag az egzotikumok ideutaztatásáért…
A szervezők és az esemény nem titkolt célja, hogy népszerűsítse a mi égtájunkon elképesztően változatosan és bőségesen termő, ingyenesen gyűjthető és sokrétűen alkalmazható, méltatlanul feledésbe merült gyógy- és vadnövényeket. Szeretnénk hozzájárulni, hogy újra ismertté, és a mindennapi életünk és étkeink részévé váljanak az itthoni táj kincsei, s a hozzájuk fűződő jól bevált régi és új praktikák.

Az esemény adományos jellegű. Ha úgy érzed, kérjük támogasd az előadók tevékenységét lehetőségeid szerint.

Február 17-én, szombat délután várunk tehát mindenkit sok szeretettel a Moszkvába, gyertek kóstolni, tájékozódni, beszélgetni, hazai gyógyteával melegedni! ☕