Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

30 martie, 2018 7:00 pm - 8:15 pm

Detalii

Data:
30 martie, 2018
Timp:
7:00 pm - 8:15 pm
Eveniment Category:

Locație

Studio Act
Studio Act Str. Crinului, nr.2
Oradea, 410074 RO
+ Harta Google

Vă plac bananele, tovarăși?
de Székely Csaba
Regia: Ándi Gherghe

Cu Alin Stanciu

Montat pentru prima dată în limba română, spectacolul are la bază textul lui Székely Csaba „Vă plac bananele, tovarăși?”, adaptat de către autor sub forma unei monodrame. Piesa, o ascuțită satiră la adresa comunismului românesc, a câștigat Premiul regional pentru Europa la Concursul internațional de scenarii radiofonice BBC, în 2009.

„Vă plac bananele, tovarăși?” e o poveste simplă despre o viață mai puțin simplă. Suntem în România lui Ceaușescu, unde toată lumea se teme, e suspicioasă și rabdă de foame, mai puțin povestitorul, Robert. Tatăl lui fiind stăpân peste viață și moarte în orașul în care copilărește, Robert are de toate, chiar și banane. Această copilărie însă nu e tocmai lipsită de griji: mama sa plânge toată ziua, fratele mai mare încearcă să-l omoare tot timpul, iar singura fată pe care o place e „inamic” al regimului. Dar soarta comună a tuturor regimurilor e că se termină odată și vin altele în locul lor care vor face, poate, viața mai ușoară. Sau nu? În orice caz, un singur lucru fundamental nu se schimbă: banana. Toate celelalte da, inclusiv tatăl.

„Vă plac bananele, tovarăși?” este, în mare măsură povestea tatălui, genul de om care cade întotdeauna pe picioare pentru că fiecare regim are nevoie de el. Fiind excepțional de naiv și inocent, Robert înțelege foarte încet și doar pe jumătate ce se petrece în jurul lui.

De fapt, nici nu poate fi altfel, întrucât înțelegerea completă ar fi foarte dureroasă.

Pentru informații și rezervări, sunați la 0751788694 – Toni Nica sau lăsați un comentariu pe pagina evenimentului.

Suport artist: 20 lei