Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

9 aprilie, 2017 7:00 pm - 10:00 pm

Detalii

Data:
9 aprilie, 2017
Timp:
7:00 pm - 10:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/688778227971326

Locație

Szigligeti Színház Nagyvárad
Szigligeti Színház Nagyvárad Piaţa Regele Ferdinand I Nr. 6.
Oradea, 410021 Romania

HolnapUtán Fesztivál | Festivalul Poimâine
2017. április 6-9. Szigligeti Színház | 6-9 aprilie 2017 Teatrul Szigligeti

Április 9 aprilie 19:00 Nagyterem | Sala Mare
Tamási Áron Színház Sepsiszentgyörgy | Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe

Molière:
Úrhatnám polgár | Burghezul gentilom

// HU //
A tavalyi kisvárdai színházfesztivál négyszeresen díjazott Úrhatnám polgár című előadása zárja az ötödik HolnapUtán Fesztivált. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház produkciója új köntösbe öltözteti Moliére komédiáját, közben azonban rámutat arra, hogy a szerző által bemutatott közeg és a kortárs társadalmi viszonyok között rendkívül sok a hasonlóság, hiszen az elvárások és az ösztönök, az etikett és az alázat közti feszültség, a popularizmus és a bulvár éppúgy ellehetetlenítik a valós emberi kapcsolatok kialakulását. Jourdain úr lendületes humorú és fordulatos történetének címszerepében a Jászai-díjas Pálffy Tibor látható. Az előadást április 9-én, 19 órától tűzi műsorára a Szigligeti Színház.

A nagytermi előadásokra kedvezményes árú, 40 lejes Fesztiválbérlet váltható. Jegyek ugyanakkor a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, hétvégeken pedig egy órával az előadások előtt), illetve online, a http://www.biletmaster.ro oldalon.

// RO //
„Burghezul gentilom”, câştigătorul mai multor premii la festivalul de teatru de la Kisvárda din anul trecut, va fi ultimul spectacol al Festivalului „HolnapUtán”. Producţia Teatrului Tamási Áron reinterpretează comedia lui Molière, demonstrând totodată faptul că mediul prezentat de autor este, din mai multe puncte de vedere, foarte similar cu societatea contemporană: tensiunile dintre aşteptări şi instincte, bunele maniere şi modestie, popularitatea şi tabloizii fac imposibilă naşterea adevăratelor relaţii umane. În rolul principal al spectacolului distractiv şi amuzant îl vom urmări pe actorul Tibor Pálffy, laureat al premiului Jászai. Spectacolul va avea loc în data de 9 aprilie, începând cu ora 19.

Pentru spectacole festivalului care vor avea loc pe scenă mare, sunt disponibile abonamente de festival la preţul de 40 de lei. Biletele pot fi achiziţionate în agenţia de bilete a festivalului (deschisă de luni până vineri între orele 14—19, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolelor), sau online, pe http://www.biletmaster.ro.