Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

6 iunie, 2018 7:00 pm - 9:00 pm

Detalii

Data:
6 iunie, 2018
Timp:
7:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/1638695622846059/

Locație

„Noua Acropolă” Oradea
„Noua Acropolă” Oradea Piața Unirii, numărul 5, apartament 10, interfon 7
Oradea, Bihor România
+ Harta Google
Telefon:
0755 292 542
Sit web:

Organizator

„Noua Acropolă” Oradea
Telefon:
0755 292 542
Sit web:
www.noua-acropola.ro

Stăpânul Inelelor, lumea magică a lui Tolkien

J. R.Tolkien merită să fie considerat un Hesiod al vremurilor noastre pentru capacitatea sa de a crea o cosmogonie extrem de complexă și deosebită. Fascinația stârnită de mituri scoate la iveală faptul că omul înțelege viața prin relatările frumoase care-i vorbesc despre misterele sufletului. El are nevoie să-și cunoască originile proprii și pe cele ale Naturii. Tolkien a căutat printre celți, greci, romani, în rădăcinile europene, cu mare măiestrie și a oferit acestui dificil, dar interesant secol XX o lume magică în care cineva poate să fie mai aproape de acele vise ascunse în urmă cu mult timp în inima noastră.

Lumea magică a lui Tolkien fascinează prin complexitatea și profunzimea ei, dar mai ales prin simțul eroic al personajelor care îi dau viață și care au un destin propriu pe care îl urmează cu multă hotărâre și determinare. Pentru Tolkien, Creația este bună, corupția instaurându-se după aceea, Răul este fiul trufiei, din care se naște prima corupere a lui Morgoth (primul stăpân negru) din invidie față de Unul.

Din cuprinsul prezentării:
1) Conceptul despre Bine și Rău
2) Frătia inelului și tentația puterii
3) Om. Natură. Univers
4) Sensul eroic al vieții

Prelegerea filosofică este organizată de Asociația Culturală Noua Acropolă. Ea va fi susținuta de Andreea Neacșu, responsabil al Filialei Oradea a Noii Acropole, miercuri, 6 iunie, ora 19:00. Va avea loc la Cetatea Oradea.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări, la telefon 0755 292 542.