Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

3 decembrie, 2017 6:00 pm - 9:00 pm

Detalii

Data:
3 decembrie, 2017
Timp:
6:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:

Locație

Beius, Romania
Beius, Romania Beius, RO + Harta Google

Duminică, 3 decembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beiuș, PROFU` DE FRANCEZĂ, adaptare de Matei Mircioane – după Tudor Mușatescu, Regia artistică: Dan Mirea

? Intrarea este gratuită!

Elevii clasei a douăsprezecea, zurlii și puși pe distracție, au parte, pe lângă agitația provocată de iminența examenului de bacalaureat, de tensiuni iscate de apariția noului profesor de franceză, „mișto, tânăr brunet, înalt…”, în care fetele descoperă un adonis, iar băieții un rival.
Această noutate dă naștere unor situații conflictuale, pentru aplanarea cărora e necesar să intervină chiar diriginta, al cărei interes este, de asemenea, îndreptat spre tânărul profesor. Naivitatea din care izbucnesc neînțelegerile creează comicul de situație, alcătuind un spectacol original, vesel și plin de viață.

Atât evenimentele în sine, cât și modul în care acestea sunt puse în scenă, îmbracă spectacolul într-o mantie a universalității, acesta fiind accesibil spectactorilor, care, indiferent de vârstă, vor reuși cu ușurință să se identifice sau să empatizeze cu oricare dintre personaje.

Distribuție:

Antonia Panait: Georgia Căprărin
Tania Popescu: Anca Sigmirean
Anca: Denisa Vlad
Profu’: Sorin Ionescu
Cosâmbăcescu: Corina Cernea
Gigi: Alexandru Rusu
Anibal: Alin Stanciu
Heruvim: Eugen Neag
Iunona: Anda Tămășanu

Regia artistică și scenografia: Dan Mirea
Durata spectacolului: 1 oră 20 min

? Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani!